Розробники Instagram виправили помилку, через яку могли витікати паролі користувачів

Facebook Inc.'s Instagram logo is displayed on the Instagram application on an Apple Inc. iPhone in this arranged photograph taken in Washington, D.C., U.S., on Friday, June 17, 2016. In a bid to give its users an incentive to create more content for the photo and video-sharing site, Facebook's Instagram is considering sharing revenue generated from news, sports, celebrities and other content said Carolyn Everson, vice president for global marketing solutions at Facebook. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники Instagram усунули помилку , пов’язану з функціональністю, яка дозволяє завантажити свої дані з Instagram, Download Your Data . Даний інструмент був представлений в квітні поточного року. З його допомогою користувачі можуть експортувати свої фото, відео, коментарі, інформацію профілю та інші дані, пов’язані з обліковим записом.

В якості однієї із захисних заходів при скачуванні даних, сервіс просив користувача повторно підтвердити пароль перед завантаженням. І, як виявилося, через помилки в коді в деяких випадках цей пароль в форматі простого тексту потрапляв в URL браузера і зберігався на серверах Facebook.

Розробники запевняють, що проблема торкнулася малого числа користувачів, але не вказують точних цифр. У повідомленні компанії сказано, що в даний час дані вже вилучені з серверів Facebook, а баг в Download Your Data був виправлений.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представники Instagram вже повідомляють потенційних потерпілих про інцидент і радять їм про всяк випадок змінити паролі, включити двохфакторну аутентифікацію, а також очистити історію браузера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.