Instagram “злив” паролі деяких користувачів у відкриту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Facebook знов з’являються проблеми зі збереженням особистої інформації користувачівї. Але останній раз, коли данні приватних осіб були у відкритому доступі, стався із її старим надбанням, Instagram. Звіт з цією інформацією в кінці минулого тижня показав, що паролі, що належать деяким користувачам Instagram, можна переглядати у відкритому тексті.

Постраждалі використовували інструмент “завантажити дані”, який був доданий в квітні минулого року. Деякі з тих, хто просив цю інформацію, показали свої паролі у відкритому тексті всередині URL. І ця інформація також була збережена на серверах Facebook. Зі свого боку, Instagram каже, що тільки “дуже невелика кількість людей” розкрили свій пароль. І як тільки проблема була виявлена Instagram, система була змінена, щоб більше не поворювати таких помилок. Інформація, збережена на серверах Facebook, була видалена.

Зі всіма постраждалими користувачами Instagram зв’язалися і рекомендували змінити свої паролі. Вони також порадили очистити історію свого браузера. Говорячи про історію, Facebook придбав Instagram ще у 2012 році за $1 млрд (27 570 000 000 гривень). В той час Instagram був відомий як додаток для обміну фотографіями, який пропонував учасникам різні фільтри для використання на цих фотографіях. З тих пір у Instagram з’явилися історії, довге відео та інший матеріал, що дозволило йому процвітати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.