Стало відомо, скільки коштуватиме Facebook останній збій в безпеці

Наприкінці вересня компанія повідомила про проблеми, завдяки яким хакери змогли заволодіти 50 мільйонами облікових записів. Тепер помилка може обернутися значним штрафом.

У травні 2018 року на території Європейського союзу набув чинності регламент, що забезпечує більш ретельний захист даних користувачів Мережі. Зведення правил підсилює відповідальність організацій, що надають послуги на просторах інтернету. Саме цей регламент може стати основою для штрафу Facebook, що піддав ризику акаунти користувачів.

З представленої компанією інформації, особисті дані 50 мільйонів користувачів виявилися в руках хакерів. Комісія із захисту даних з Ірландії вирішила розслідувати останній збій у роботі.

Причиною для фінансового покарання Facebook може послужити невідповідність вимогам безпеки, що і привело до моживості стороннього доступу до акаунти користувачів.

Якщо комісія зможе довести провину компанії, то максимальна сума штрафу складе 1,6 мільярда доларів. Однак це може коштувати і більше серйозних наслідків для Facebook, у вигляді додаткових розслідувань, які можуть збільшити розмір виплат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.