Творець інтернету задумав новий проект, який здивує всіх

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тім Бернерс-Лі, що вважається одним з «батьків» сучасного інтернету, збирається запустити новий проект. Він працює над ним разом з командою однодумців вже більше дев’яти місяців.

Проект називається Solid, а його мета – поступове створення децентралізованої мережі, яка повинна знищити монополію великих інтернет-компаній. На основі Solid розробники зможуть створювати додатки, що працюють в зв’язці, але незалежно один від одного і від всієї платформи.

Однією з найголовніших проблем сучасного інтернету Бернерс-Лі вважає втрату користувачами контролю над своїми особистими даними. Відмінність платформи Solid від нинішнього інтернету полягає в тому, що користувачеві буде надано повний контроль над усіма його даними в будь-яких додатках. Завдяки цьому, людина може піти з будь-яких сервісів, не залишивши в них нічого.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бернерс-Лі продемонстрував виданню Fast Company скріншоти одного з додатків, створених на базі Solid. Це гібрид поштового клієнта, хмарного сховища, месенджера, музичного сервісу та менеджера завдань. Він створив цей додаток для власного користування, але готовий незабаром поділитися ним з іншими людьми.

Бернерс-Лі також працює над децентралізованої версією голосового асистента Alexa, цей проект називається Charlie. На відміну від Alexa, Charlie надає користувачам можливість зберігати свої власні дані і не залежати від інформації з інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.