Технологія 5G може додати проблем сучасним смартфонам

Вже багато виробників смартфонів працюють над тим, щоб обладнати свої новинки підтримкою 5G. Однак, модеми п’ятого покоління будуть сильно нагріватися. Тож це призведе до перегрівання самого апарату.

Про це пише видання techtoday.in.ua.

Наразі є чутки, що компанії Samsung, LG, Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo та інші планують випустити телефони з можливістю роботи в мережах 5G вже у 2019 році.

Разом з тим перед виробниками зараз стоїть завдання побороти нагрівання пристроїв. Так, Huawei планують використовувати металеві пластини як радіатори. У Samsung хочуть зосередитися на теплових трубках. За попередньою інформацією, Samsung спробує охолодити модеми 5G модифікованою версією своєї карбоно-водяної системи.

Також відомо, що компанії Auras Technology, Chaun-Choung Technology (CCI) та Taisol Electronic, які надають послуги з охолодження смартфонів, почали надавати розробникам смартфонів свої нові рішення. У Taisol говорять, що планують на початку 2019 року розширити виробництво теплових трубок до 5 мільйонів штук на місяць з нинішніх 2,55 мільйонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.