Categories: Інтернет

Провал неминучий: WhatsApp позбавили найголовнішою особливості

Share

Як не крути, але найбільш відомим і популярним сервісом для спілкування в даний час є месенджер WhatsApp, аудиторія якого вже перевищує цілих 1,6 млрд чоловік. Всі ці люди регулярно відправляють через нього якісь повідомлення, а також роблять багато інших речей. Адміністрація обіцяє кожному надійний захист від прослушки, безкоштовність всіх функціональних можливостей, а також ряд інших особливостей, якими активно користуються жителі різних країн світу, в тому числі і України.

Проте, провал WhatsApp вже неминучий, тому як даний сервіс для спілкування позбавили найголовнішою особливості, без якої ним навряд чи стануть користуватися 1,6 млрд чоловік. Є всі підстави вважати, що аудиторія скоротиться в 2 – 3 рази, а можливо і сильніше. Вся справа в тому, що адміністрація месенджера збирається відмовитися від використання непробивного наскрізного шифрування.

Уряд США активно дарує на компанію Facebook, яка цілком і повністю володіє WhatsApp, а також Instagram. Влада хоче, щоб співробітникам силових відомств, включаючи ФБР, надали можливість читати листування будь-яких користувачів. Зараз робити це неможливо, що дуже сильно ускладнює розслідування злочинів, пов’язаних з тероризмом. Одна з найбільших в світі IT-корпорацій ухиляється від вимог, однак довго робити їй це не вдасться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З месенджера WhatsApp вже пропало шифрування, тому як всі резервні копії для відправки в Google Drive більш не захищаються жодним чином. Доступ до цього хмарного сховища є у співробітників правоохоронних органів США і Європи, тобто фактично вже зараз вони можуть в повній мірі читати листування, а також переглядати інші дані, які містяться в бекапі інформації.

За наявними даними, даний месенджер позбудеться своєї головної особливості, захищеності, вже в 2019 році. В даний час співробітники Facebook працюють над тим, щоб створити спрощену версію наскрізного шифрування, яка захистить дані від переходу зловмисниками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    З’явилися подробиці про доступні камерофони Huawei nova 13 Pro та nova 13 Ultra

    Нові смартфони компанії Huawei, nova 13 Pro і nova 13 Ultra можуть отримати процесор Kirin…

    29.04.2024

    Huawei Pura 70 Ultra виявився майже на 100% зроблений із китайських компонентів

    Флагманський смартфон Huawei Pura 70 Ultra знову розібрали блогери — але цього разу не для…

    29.04.2024

    Що насправді впливає на швидкість роботи смартфона

    Вважають, що швидкість роботи смартфона безпосередньо залежить від продуктивності процесора та оптимізації, яку провів виробник.…

    29.04.2024

    Beats готується представити навушники Apple Beats Solo Buds та Solo 4

    Згідно з останнім витоком, компанія Apple планує випустити свої нові продукти під брендом Beats наступного…

    29.04.2024

    Nintendo Switch 2 втратить свою фірмову фішку

    Гравці більше не почують приємного натискання кріплення джойконів. Про це пише іспанське видавництво Vandal.  За…

    29.04.2024

    В мережу потрапили ціни на новий Samsung Galaxy F55 5G

    Південнокорейський технологічний гігант Samsung нещодавно представив на індійському ринку новітні смартфони Galaxy M15 5G і…

    29.04.2024