WhatsApp підставив півтора мільярда користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Популярний месенджер покаже світу всі ваші повідомлення.

Месенджер WhatsApp представляє з себе найбільш популярний засіб для спілкування в інтернеті, якими користується 1,5 млрд людей по всьому світу. Навіть Telegram на даний момент не здатний змагатися з цим месенджером. Всі ці люди через нього спілкуються один з одним, а деякі з недавніх пір навіть отримують новини за рахунок каналів, як і в інших сучасних додатках для спілкування.

Втім, даний сервіс поступово спіткає неприємна доля, яка полягає в появі реклами і відключенні шифрування, в результаті чого вся переписка користувачів зможе бути прочитана співробітниками силових відомств, включаючи поліцію.

Зовсім недавно представники месенджера заявили, що відтепер резервні копії листування і всіх збережених у ній даних будуть зберігатися на хмарному сховищі Google Drive, але, як виявилося, нічого хорошого в цьому немає. При шифруванні повідомлення віддалялися, або ж зберігалися на пристрої в якості кеша у відправника і одержувача смс.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо раніше бекапи шифрувалися, тобто їх було неможливо прочитати без спеціальних ключів, то зараз цього не відбувається, що виявили західні журналісти. Раніше ентузіасти припустили, що в роботі месенджера був збій, і функція шифрування була просто недоступною.

Повідомляється, що WhatsApp дійсно відключив шифрування листування, таку інформацію повідомив офіційний представник месенджера. Всі дані, які передаються в хмару Google Drive, не підлягають наскрізного шифруванню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.