Google Chrome стежить навіть за анонімними користувачами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спеціально для тих, хто хоче зберегти в таємниці свою історію переглядів веб-сторінок, придумано безліч інструментів. Навіть в самі браузери часто вбудовані можливості, що дозволяють не зберігати інформацію про останніх інтернет-сеансах. Функція приватного перегляду вельми популярна і серед власників браузера Google Chrome. Багато хто вважає, що вона дозволяє подорожувати по мережі анонімно – але виявилося, що сховатися від «всевидющого ока» не так просто, як здається.

Google Chrome

Згідно з дослідженням, проведеним співробітниками університету Вандербільта, часто історія переглядів браузера все одно продовжує зберігатися на комп’ютері і потрапляти в Google. При звичайному веб-серфінгу така інформація зберігається в cookie-файлах і зв’язується з профілем користувача. При переході в режим «інкогніто» ці файли отримують статус тимчасових і видаляються після завершення сеансу.

Але якщо повернутися до звичайного перегляду, не закриваючи конфіденційне вікно, то браузер перехоплює cookie і пов’язує їх з аккаунтом. Таким чином, Google отримує інформацію про відвідані адреси і введених запитах. Користувачеві ж залишається лише дивуватися «цікавою» контекстній рекламі після анонімних походів по просторах інтернету.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Не дивлячись на те, що дані в режимі приватного перегляду збираються з анонімними ідентифікаторами, у Google залишається можливість зв’язати цю інформацію з профілем користувача», – повідомляється в дослідженні.

Щоб уникнути незручної ситуації, дослідники рекомендують повертатися до перегляду веб-сторінок під своїм обліковим записом Google тільки після закриття приватного вікна браузера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.