Categories: Інтернет

Знайдено простий спосіб злому мереж Wi-Fi

Share
Мережа стане для вас іще доступнішою. Експерти виявили метод простого вилучення ідентифікатора спарених ключів з WPA / WPA2. Це спрощує завдання по злому паролів на бездротових роутерах.

Розробник популярного легального способу для злому паролів Hashcat Йенс Штойбе (Jens Steube) виявив і описав новий метод вилучення так званого ідентифікатора спарених майстер-ключів (Pairwise Master Key Identifier – PMKID) з роутерів, що використовують технології захисту WPA / WPA2 для мереж Wi-Fi.

За допомогою цього ідентифікатора можна з легкістю розшифрувати пароль до бездротової мережі, встановлений на роутері. Експерт також стверджує, що його метод працює практично проти всіх роутерів, що функціонують по протоколу 802.11i / p / q / r з активованим роумінгом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що нового в методі

Колишні методи злому WPA / WPA2 припускали, що зловмисникові доводилося чекати, коли користувач зайде у бездротову мережу. Тільки тоді можливо було перехопити необхідну для злому інформацію. З новим методом це не потрібно – зловмиснику досить запросити у точки доступу (роутера) один EAPOL-фрейм, з якого витягується RSN IE (Robust Security Network Information Element – інформаційний елемент безпеки мережі). RSN IE – це опційне поле, яке містить PMKID, що генерується роутером, коли користувач намагається авторизуватися.

“PMKID генерується з використанням HMAC-SHA1, де ключ – це PMK, а решта – це ланцюжок з фіксованого позначення PMK Name, MAC-адреси точки доступу і MAC-адреси робочої станції”, – написав Штойбе, привівши формулу PMKID = HMAC-SHA1 -128 (PMK, “PMKName” | MAC_AP | MAC_STA).

Потенційному зловмисникові тепер досить спробувати авторизуватися на бездротовій точці доступу, щоб витягти цей керуючий фрейм.

Деякі застереження

Однак, щоб отримати пароль (PSK), PMKID ще необхідно зламати – за допомогою все того ж Hashcat. Менш затратно в плані обчислювальних потужностей це не стало. Спростився тільки метод вилучення хеша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Wi-Fiукр
  • Останні записи

    Стали відомі нові функції акумуляторів у iPhone 15

    В iPhone та iPad використовуються літій-іонні акумулятори, які схильні до хімічного старіння. Це поступово знижує…

    12.05.2024

    Microsoft повідомила про повне припинення підтримки Windows 10 21H2 менш ніж за місяць

    Наслідуючи графік життєвого циклу своїх операційних систем Windows компанія Microsoft оголосила про повне закінчення підтримки…

    12.05.2024

    У мережу злили фото складаного Xiaomi Mix Flip

    Знімок засвітився у китайській соцмережі Wiebo. На ньому показано зовнішню сторону складаного смартфона Xiaomi Mix…

    12.05.2024

    В App Store з’явився емулятор PlayStation 1

    Користувачі iPhone тепер можуть зіграти в тайтли першої PlayStation завдяки новому безкоштовному емулятор Gamma, який з'явився в…

    12.05.2024

    Астрофотограф зробив вражаючий знімок сонячного затемнення

    Зйомка повного сонячного затемнення вважається одним із найскладніших завдань в астрофотографії через необхідність детального планування…

    12.05.2024

    Робот-гуманоїд Tiangong вміє бігати зі швидкістю 6 км/год (відео)

    Стартап з Пекіна представив Tiangong – робота-гуманоїда з електричним приводом, здатного розвивати біг до 6…

    12.05.2024