Facebook відмовиться від стрічки друзів

Як повідомляє Techcrunch, багато американських користувачі програми Facebook помітили повідомлення про те, що скоро в соціальній мережі зникнуть новинні стрічки, налаштовані для окремих списків друзів.

Ця функція була дуже популярна у людей з великою кількістю передплатників. Вони могли відфільтрувати стрічку повідомлень, розміщувати і переглядати контент, призначений тільки для певної групи осіб. Це дозволяло зробити Facebook-аккаунт більш персоналізованих і приватним.

Однак незабаром ця функція буде відключена. У деяких користувачів вона стала недоступна вже 9 серпня 2018 року, інших зміни торкнутися дещо пізніше.Керівництво Facebook вирішило зосередитися на розвитку основного каналу новин. Але користувач все ще може налаштовувати і редагувати списки друзів.

Представники соціальної мережі відзначають, що раніше змінювати налаштування персональних стрічок було досить складно, через що більшість користувачів жодного разу не створила жодного списку друзів. Тому в Facebook з’явилися «інтелектуальні» списки, які складаються автоматично на підставі даних профілю.

Алгоритми сервісу оцінюють до якої категорії можна віднести того чи іншого передплатника: може бути, це колега або колишній однокласник, сусід або знайомий, з яким у користувача є спільне хобі.

Таким чином, Facebook дозволяє людям витрачати більше часу на спілкування, а не на виконання складних налаштувань.

«МИ ЗАКРИВАЄМО ЦЮ НЕЧАСТО ВИКОРИСТОВУВАНУ ФУНКЦІЮ, ЩОБ ЗОСЕРЕДИТИСЯ НА ПОЛІПШЕННІ ГОЛОВНОЮ НОВИН СТРІЧКИ.

З ОДНО БОКУ, ЛЮДИ НЕ ЗМОЖУТЬ ПЕРЕГЛЯДАТИ ПРИЗНАЧЕНІ ДЛЯ КОРИСТУВАЧА КАНАЛИ В МІЙ СПИСОК ДРУЗІВ, З ІНШОГО – ВОНИ ВСЕ ОДНО ЗМОЖУТЬ СТВОРЮВАТИ І РЕДАГУВАТИ СПИСОК ДРУЗІВ ТА ДІЛИТИСЯ ЧИМОСЬ ТІЛЬКИ З ОБРАНИМИ КАТЕГОРІЯМИ ПРИ ПУБЛІКАЦІЇ КОНТЕНТУ В FACEBOOK. НА ДОДАТОК ДО ЦИХ ПАРАМЕТРАХ ВОНИ ТАКОЖ МОЖУТЬ НАЛАШТОВУВАТИ СТРІЧКУ НОВИН, ВИБИРАЮЧИ, ЯКІ ЗАПИСИ ВОНИ ХОЧУТЬ БАЧИТИ В ПЕРШУ ЧЕРГУ, АБО ПРИХОВУВАТИ ПОВІДОМЛЕННЯ, ЯКІ ВОНИ НЕ ХОЧУТЬ БАЧИТИ », – ПОЯСНИЛИ В ПРЕС-СЛУЖБІ FACEBOOK.

Взято з macdigger.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.