Експерти розповіли, як вберегти смартфон від перегріву у спеку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спекотна погода може бути небезпечна не тільки для людей, а й для техніки.

Висока температура повітря може привести до перегріву електронних пристроїв, проте такі випадки досить рідкісні, розповів ria.ru виконавчий директор дослідницької компанії Strategy Analytics Ніл Моустон(Neil Mawston).

Таке відбувається дуже рідко. Сучасні гаджети перед випуском в продаж ретельно тестують на ефективність роботи в умовах екстремального холоду та спеки. За нашими оцінками, менше 0,0001% всіх проданих смартфонів у всьому світі перегріються до небезпечного рівня в цьому році “, – розповів він.

Зняти чохол і сховати від сонця

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники смартфонів назвали кілька правил безпечного поводження зі смартфоном в жаркий день.

“Як правило, електронні пристрої в тій чи іншій мірі піддаються впливу умов навколишнього середовища. Щоб смартфон не перегрівався на спеці, потрібно пам’ятати декілька простих правил: зняти захисний чохол, не перевантажувати смартфон важкими іграми або відео і не залишати його під прямими сонячними променями” , – сказала старший менеджер з маркетингу Huawei Consumer Business Group Ольга Кобельская .

“Ми рекомендуємо не використовувати смартфон на протязі тривалого періоду часу під прямими сонячними променями, при температурах вище 35 градусів”, – зазначив, у свою чергу, Моустон.

“При використанні смартфона в якості навігатора в автомобілі, щоб уникнути перегріву через вплив сонця рекомендуємо встановлювати смартфон так, щоб холодне повітря з дефлекторів обдував гаджет. Не допускати досягнення некомфортних температурних режимів: якщо ви відчуваєте, що смартфон перегрівся, просто дайте йому трохи охолонути “, – розповіли в Samsung.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.