Categories: Інтернет

Мобільний інтернет в мережі 5G розігнали до шаленої швидкості

Share

Сучасна мережа 4G дозволяє з комфортом дивитися фільми в онлайн-режимі в роздільній здатності Full HD і виконувати багато інших дій, проте пропускної здатності такого мобільного інтернету просто недостатньо для того, щоб запускати безпілотний транспорт і вирішувати багато інших завдань, які допоможуть всьому людству вийти на новий рівень розвитку. У зв’язку з цим вже в 2019 році почнеться масове впровадження мережі 5G, яку сьогодні, 28 липня, розігнали до шаленої швидкості.

Зокрема, компанії NTT DoCoMo, AGC і Ericsson провели на території Японії випробування, які вкрай важливі. Вчені використовували найновіше обладнання, щоб зафіксувати швидкість інтернету, яку можна отримати в рамках мережі п’ятого покоління під час руху автомобіля. У підсумку, показники виявилися неймовірними. Коли машина рухалася зі швидкістю 100 км / год, швидкість інтернету перебувала на рівні 8 Гбіт / с.

Коли автомобіль знижував швидкість до 30 км / год, вона зростала до 11 Гбіт / с. Звичайно, в рамках тестування на транспортний засіб було встановлено спеціальне обладнання з потужною антеною, проте в цьому і заключилась суть дослідження. Вчені хотіли вивчити потенціал розвитку 5G при впровадженні безпілотного транспорту. До слова, для дистанційного керування будь-якої машини потрібна швидкість на рівні 500 Мбіт / с.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В такому випадку водій буде відчувати себе так, немов він знаходиться всередині машини, одягнувши звичайно ж шолом віртуальної реальності. В ході тестування 5G в Японії використовувався частотний діапазон 28 ГГц, який ще кілька років тому не міг бути задіяний через недостатній розвиток технологій. У зв’язку з цим очевидно, що вже через 10 – 20 років швидкість мобільного інтернату може досягти значень на рівні 100 Гбіт / с, хоча зараз це, звичайно, звучить фантастично.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: 5Gукр
  • Останні записи

    Представлена перша клавіатуру яка працює з повною відсутністю шуму

    Представлена ​​Seneca – перша у світі електроємнісна клавіатура з нульовим шумом при натисканні на клавіші.…

    02.05.2024

    Samsung підтверджує, що лінійка Galaxy Watch 7 матиме три моделі

    За неофіційними джерелами, лінійка Galaxy Watch 7 від Samsung матиме три моделі замість двох, що…

    02.05.2024

    У Nothing Phone (2a) додали ChatGPT із черговим оновленням

    З останнім оновленням Nothing OS 2.5.5 користувачі смартфону Nothing Phone (2a) отримали доступ до ряду…

    02.05.2024

    Оновлення Windows зламало роботу VPN: вирішити проблему поки не можна

    Нове оновлення операційної системи Windows викликало неполадки в роботі. Проблеми пов'язані з VPN-сервісами, пише Tom's…

    02.05.2024

    В мережі показали новий рейтинг топ-10 флагманів за версією AnTuTu

    Опубліковано нові рейтинги продуктивності Android-смартфонів для китайського ринку. У топ флагманів перше місце посів ASUS ROG Phone…

    02.05.2024

    Як заряджати гаджет, щоб продовжити термін служби акумулятора – тільки дієві поради

    Чи знали ви, що неправильна зарядка губить ваш смартфон, призводячи до деградації акумулятора? Розповім у…

    02.05.2024