В Україні запрацював раніше заблокований популярний російський сайт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Російський відеохостинг Rutube був заблокований з травня 2017 року.

В Україні відновив роботу російський конкурент відеохостингу Youtube Rutube.

Зазначимо, що з 2017 року доступ до сайту з України був заблокований на ряду з іншими російськими ресурсами. Однак зараз зайти на сайт відеохостингу можна без допомоги сторонніх програм та додатків.

Нагадаємо, 15 травня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав указ про продовження на рік санкцій проти Росії, згідно з яким в Україні було заблоковано доступ до російських соціальних мереж ВКонтакте, Однокласники, ресурсів Yandex, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту “1С”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Доступ до російських соціальних мереж був обмежений у зв’язку з блокуванням всіх ресурсів сервісу Mail.Ru Group. Під дію санкцій підпали також сайти антивірусних компаній “Лабораторія Касперського” і DrWeb.

Економічні санкції (блокування активів, заборона на транзакції і мовлення) також введені проти найбільших російських телекомпаній: «ТВ Центр», ВГТРК, «НТВ-Плюс», «Зірка», ТНТ, РЕН-ТВ.

21 червня 2018 року до порядку денного Верховної Ради для розгляду на поточній сесії було внесено законопроект №6688, згідно з яким блокування сайтів може відбуватися без дозволу суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.