Журналісти у світі масово відмовляються від соціальних мереж

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відмова від Фейсбуку як тренд.

Конференція The Media as a Public Service у Варшаві засвідчила новий тренд: журналісти у світі масово відмовляються від соціальних мереж. Причина – перенасичення «інформаційним шумом».

Нас із Євгенією Корольовою здивували учасники, більшість з яких не користуються месенджером Фейсбук та й загалом бувають там на великі свята.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хтось надає перевагу Twitter, інші обмежуються What’sUp. У Варшаві були журналісти з Пакистану, Індії, ПАРу, Німеччини, США, Північної Ірландії, Лівану, Польщі, тож загалом можна говорити про глобальну тенденцію.

Професор Michael Koliska з Джорджтаунського університету пояснив: пиши на мейл – це єдиний канал комунікації для мене, що економить мій час.

Звісно, в самій Польщі переважно не так. Але мої знайомі польські журналісти реагують на месенджери вже не так блискавично, як в 2011-2014.

А на фото ми з Гремом Тернером (Graham Turner), першим економічним кореспондентом ВВС. Уявіть, він не користується сам ні смартфоном, ні комп’ютером, але абсолютно успішно пише книжки. Від руки. І комунікує завдяки технічно підкованій дружині.

І це ніякий не регрес, а переважно свідомий вибір. Just another way of living, як кажуть британці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.