Google Chrome для смартфонів тепер працює без інтернету

Веб-браузери постійно стають кращим, тому як над ними безперервно працюють розробники з різних компаній.

Сьогодні, 22 червня 2018 року, для інтернет-оглядача Google Chrome для смартфонів було випущено велике оновлення, яке принесло з собою підтримку роботи без підключення до інтернету.

Все працює максимально просто і зрозуміло, а користуватися нововведенням вже зараз можуть всі власники мобільних пристроїв на базі операційної системи Android.

За словами компанії Google, в веб-браузер Chrome для платформи Android була додана спеціальна «розумна» функція, яка автоматично завантажує на пристрій цікаві матеріали, які потім можна буде подивитися без підключення до інтернету, наприклад, в метро або десь ще, де немає можливості вийти в мережу.

Важливо зауважити, що контент автоматично завантажується на пристрій тільки при наявності Wi-Fi з необмеженим трафіком і тільки при його гарній швидкості.Коли смартфон на Android підключений до такої мережі, веб-браузер запускає спеціальний розумний алгоритм, який аналізує різні матеріали і завантажує ті, які з великою часткою ймовірності будуть прочитані користувачем в недалекому майбутньому.

В даний час Google Chrome віддає перевагу матеріалу для того регіону, в якому знаходиться користувач. Матеріали вибираються штучний інтелект на основі історії відвідувань, закладок, частоти відкриття якихось ресурсів, а також безлічі інших чинників, які називаються призначеним для користувача поведінкою в мережі.Можливість в офлайн-режимі користуватися інтернетом через веб-браузер Google Chrome, станом на момент публікації, є у жителів Індії, Індонезії, Бангладешу та Бразилії.

За словами «пошукового гіганта», дані регіони були обрані для тестування нової функції не просто так, а через відсутність в цих країнах світу швидкого мобільного інтернету за доступною ціною.

В недалекому майбутньому нововведення, що дозволяє переглядати веб-сайти без підключення до мережі, стане доступним жителям багатьох інших країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.