Кожен користувач Google Chrome зобов’язаний знати цю інформацію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буквально на днях американська корпорація Google зробила так, щоб користувачі популярного веб-браузера Chrome для комп’ютерів і планшетів втратили можливість встановлювати розширення, завантажені зі сторонніх джерел.

Зараз обмеження діє лише частково, однак вже з вересня 2018 року, з релізом 71-й версії інтернет-браузера, воно стане повноцінним, від чого звичайно ж всі постраждають.

Закрити можливість установки розширень зі сторонніх джерел Google вирішила через те, що більша їх частина містить шкідливе ПЗ, яке стежить за користувачами без їх відома і навіть краде особисті дані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Втім, обмеження в Chrome, яке забороняє встановлювати будь-які доповнення не з магазину Chrome Web Store, можна обійти, а знати про те, як це зробити, зобов’язаний кожна людина. Справа в тому, що в фірмовий плеймаркет дозволено додавати далеко не всі додатки, тому потрібно знати про те, як встановити завантажені зі сторонніх джерел.

Для цього необхідно зайти в розділ розширень в налаштуваннях, або ж просто ввести в адресному рядку chrome: // extensions /.

Після цього необхідно перемикатися в режим розробника за допомогою спеціального перемикача у верхній правій частині браузера.

Через сайт hcrx.dam.io можна скачати будь-яке потрібне розширення, після чого зберегти весь вміст в будь-яку окрему папку, попередньо розпакувати через Zip-архів.У розділі «Розширення» веб-браузера Chrome знаходиться кнопка «Завантажити розпаковане розширення», на яку потрібно натиснути і вибрати ту папку, куди були збережені всі файли.

Буде потрібно лише дати підтвердження на установку розширення, після чого воно буде встановлено в інтернет-оглядач. У деяких випадках може знадобитися перезавантаження веб-браузера, однак найчастіше в ньому немає потреби.

Варто враховувати, що завантажувати та встановлювати таким чином варто тільки розширення, завантажені з перевірених місць, тому що в противному випадку можна зіткнутися з крадіжкою особистих даних або навіть чимось гірше.

Вдаватися до такого способу установки доповнень варто лише тоді, коли в магазині Chrome Web Store немає потрібного програмного забезпечення в силу якихось причин. Раніше стало відомо про те, що новий Google Chrome дозволяє відмовитися від звичних паролів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.