Categories: Інтернет

10 професій, затребуваних в цифрову економіку

Share

Розробник програм електронного навчання

Динаміка, яку придбала в результаті комп’ютеризації наше життя, вимагає швидких і недорогих способів передачі знань. Без дистанційного електронного навчання (E-Learning) в таких умовах не обійтися. Онлайн-освіта стрімко розвивається. Головне завдання фахівця, що становить концепцію E-Learning, – розробка методики навчання і підбір дидактичного матеріалу.

Менеджер по контекстній рекламі в рамках пошукових систем

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

SEA-менеджер – це фахівець, який допомагає потенційним клієнтам знайти товар або послугу яка їх цікавить, а рекламодавцю – представити свою пропозицію цільовій групі користувачів. В його обов’язки входить розміщення і оптимізація в таких пошукових системах, як Google, рекламних оголошень, зміст яких залежить від складу пошукових запитів або інтересів користувачів.

Менеджер по партнерському маркетингу

При розмаїтті товарів, пропонованих в інтернеті, невеликим компаніям дуже складно просувати свою продукцію. Тому багато хто з них укладають угоди з великими порталами і на гонорарної основі публікують там свої рекламні оголошення, з яких користувач перенаправляється на сайт рекламодавця. Affiliate-менеджер шукає потенційних партнерів і організовує маркетингову кампанію.

Менеджер з інформаційної безпеки

В епоху цифрових технологій для кожної компанії гостро стоїть проблема інформаційної безпеки і захисту від хакерських атак, результатом яких може стати крадіжка даних. SIM-менеджер розробляє концепцію інформаційної безпеки на фірмі, оцінює інформаційні ризики, планує заходи щодо їх мінімізації, створює і впроваджує відповідні механізми контролю, проводить їх моніторинг.

Спеціаліст по обробці, аналізу та зберігання даних

“Вчений за даними” (Data Scientist) вважається однією з найбільш високооплачуваних і перспективних професій. Це фахівець з інформатики, в завдання якого входить аналіз, обробка, структурування, збереження і представлення даних в цифровій формі, використання для роботи з ними штучного інтелекту, а також проектування баз даних.

Інженер-робототехніки

В умовах, коли на ринку робототехніки бум, такі фахівці користуються великим попитом. До кола їх завдань входить розробка автоматизованих технічних систем, їх програмування, технічне обслуговування. Інженер-робототехніки повинен вміти застосувати міждисциплінарний підхід, а також володіти глибокими знаннями в галузі електроніки, механіки, кібернетики, інформатики.

Менеджер з інформаційного моделювання будівель

Без інформаційних технологій не обходиться і в будівельній галузі. Спеціальні комп’ютерні програми дозволяють моделювати різні фази планування і управління Будпроект. Інформаційне моделювання будівель регулює BIM-менеджер. Він здійснює збір і комплексну обробку інформації про майбутнє об’єкті, розробляє тривимірну модель будівлі і надає її будівельної компанії.

Оператор безпілотних літальних апаратів

Пілот дронів – професія майбутнього. Такі фахівці сміливо можуть розраховувати на вакансію в солідних компаніях і високу зарплату. Особливо затребувані вони в сфері реклами нерухомості, в аварійно-рятувальних службах, в області охорони навколишнього середовища, в медицині, будівництві, на піротехнічних підприємствах. Основне завдання оператора безпілотних літальних апаратів – відеозйомка.

Менеджер з кіберспорту

Кіберспорт (E-Sport) – це вид змагальної діяльності на основі відеоігор. Менеджер з кіберспорту займається управлінням в киберспорте. Разом з тренером він формує прогеймерскую команду, вибудовує графік тренувань, стежить за особистим розкладом кожного геймера, шукає спонсорів, знаходить можливості для участі в турнірах, вирішує питання проїзду, проживання, харчування гравців на турнірах.

Мережевий юрист

Які персональні дані своїх клієнтів компанія може зберігати, аналізувати, кому-небудь передавати? У кого потрібно отримувати на це дозвіл? Чи вправі співробітник викладати в Facebook фото кішки свого колеги без його дозволу? Формування нормативно-правового поля в інтернеті входить в завдання мережевого юриста – фахівця, дуже затребуваного на ринку.

За матеріалами: Deutsche Welle

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: укр
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024