У Саудівській Аравії почалося будівництво найбільшого у світі хмарочоса Mukaab

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У Саудівській Аравії запустили будівництво найбільшої у світі будівлі — хмарочоса Mukaab в Ер-Ріяді, що має обсяг 64 млн куб. м та спроектованого компанією AtkinsRéalis. Про це 22 жовтня повідомило видання Arab News.

Реклама

Що відомо про хмарочос

Забудовник, компанія New Murabba Development Company, що фінансується Центральним фондом державних інвестицій (PIF), зазначила, що земляні роботи на будівельному майданчику завершено на 86%.

Mukaab матиме кубічну форму зі стороною 400 м і стане центральним елементом району Нью-Мурабба, розташованого на північному заході Ер-Ріяда і займає площу 19 кв. км. Усередині Mukaab планується створити величезний атріум із гвинтовою вежею в центрі, навколо якої розмістяться магазини, культурні та туристичні пам’ятки, що займають площу два мільйони квадратних метрів.

Після завершення будівництва Mukaab стане центром нового ділового району Нью-Мурабба, де передбачено понад 100 тис. будинків, понад 1 млн кв. м торгових площ, 1,4 млн. кв. м офісних приміщень, а також готелі, культурні центри, університет, іммерсивний театр та музей.

Проект планується завершити до 2030 року, і він є одним із 14 мегапроектів, які зараз розробляються у Саудівській Аравії.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоBloomberg

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ