Instagram не хоче повертати хронологічну стрічку

Facebook Inc.'s Instagram logo is displayed on the Instagram application on an Apple Inc. iPhone in this arranged photograph taken in Washington, D.C., U.S., on Friday, June 17, 2016. In a bid to give its users an incentive to create more content for the photo and video-sharing site, Facebook's Instagram is considering sharing revenue generated from news, sports, celebrities and other content said Carolyn Everson, vice president for global marketing solutions at Facebook. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники Instagram розповіли про те, як працює їх алгоритмічна стрічка, і відзначили, що ніколи не планують повертати хронологічний варіант.

В першу чергу, співробітники соцмережі повідомили, що до введення алгоритмічної стрічки користувачі пропускали до 50% постів від їх друзів. Зараз вони втрачають лише близько 10% записів.

Також вони пояснили, які чинники впливають на формування стрічки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Інтереси користувачів. Соцмережа аналізує дії людей. Їх лайки і репости. Також задіюється комп’ютерний зір для аналізу фотографій, які могли б сподобатися конкретній людині.
  • Частотність. Те, як часто репост тої чи іншої фотографію, впливає на ймовірність її появу в стрічці інших користувачів.
  • Взаємовідносини. Чим більше людина спілкується з іншим користувачем, тим більше шансів, що їх знімок або відео виявиться в стрічці першого.

При цьому розробники додали, що ця система успішно проявила себе і вони не хочуть повертати хронологічну стрічку, так як вона ускладнить взаємодію з соцмережею.

Для багатьох ця новина стане розчаруванням. Проте співробітники Instagram хоча б роз’яснили, як працює нинішня система.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.