Розробка GTA 6 коштувала 2 мільярди доларів і тривала з 2014 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Передчуття, спровоковане трейлером GTA 6, який вийшов у грудні минулого року, вразило багатьох шанувальників серії. Незважаючи на цікавість, в трейлері не було нічого, що було б несподіваним або не витікло заздалегідь — наприклад, вражаюча графіка.

Реклама

Протягом останніх місяців витоки виявилися досить достовірними, і ключові деталі, такі як два головні персонажі і сеттинг Vice City, були вже відомі заздалегідь. Ці точні прогнози були частково результатом великого витоку інформації з Rockstar, який також натякав на надзвичайні витрати на розробку гри – 2 мільярди доларів.

Хоча Rockstar Games і їхні власники з Take-Two Interactive, ймовірно, не підтвердять цю цифру, вона значно перевершує 265 мільйонів доларів, витрачених на розробку GTA 5.

Якщо оцінка у 2 мільярди доларів виявиться точною, то GTA 6 стане найдорожчою грою в історії. Наприклад, недавно Spider-Man 2, за чутками, обійшовся більш ніж в 300 мільйонів доларів. Однак, з урахуванням того, що GTA 6 — це продовження найкомерційно успішної відеогри усіх часів і платформа для ігор, такий астрономічний бюджет може виправдатися. Не забуваючи, що GTA 5 заробила 1 мільярд доларів лише за три дні після виходу.

З останніх витоків також відомо, що розробка почалася у 2014 році і що другий трейлер очікується наприкінці цього року. Також за чутками, карта гри буде вдвічі більшою, ніж у GTA 5, і пізніше буде розширена за рахунок нових DLC. Повідомляється, що в початковій версії гри буде три великі міста, чотири менших міста і три острови, інспіровані Кубою і Багамськими островами.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ