Інтернет

12 серіалів 2024 року, які варто подивитися кожному

Share

«Фоллаут» – прем’єра відбулася

Кіноадаптації з культових відеоігор дуже рідко виявлялися успішними, але серіали останнім часом радують фанатів. Спочатку з’явилися «Одні з нас» з однойменної гри The Last of Us, а через рік – серіал «Фоллаут» з однойменної серії відеоігор «Fallout».
Дія серіалу розгортається в постапокаліптичній пустці та розвивається навколо трьох персонажів: вихідця з притулку Люсі Маклін, яка вирушила на пошуки викраденого батька; сквайра Братства Сталі Максимуса, який мріє одного разу стати лицарем Братства Сталі; і мутував у гуля Купера Говарда, який став мисливцем за головами. Всі вони мають різні цілі, але йдуть до них по одному шляху.
«Фоллаут» отримав захоплені відгуки від багатьох глядачів і, особливо, фанатів ігрового всесвіту, які відзначають, що творці серіалу чудово зрозуміли суть «Fallout», але не стали з ідеальною точністю повторювати сюжет якоїсь однієї з ігор, зате залишили безліч посилань і Великдень.

«Аватар: Легенда про Аанг» – прем’єра відбулася

Через три роки після появи мультсеріалу «Аватар: Легенда про Аанг» вийшов фільм «Володар стихій», і він зіткнувся із запеклою критикою. Зокрема, фанати пройшлися акторами, багато з яких не були схожі на своїх героїв навіть за расовими ознаками. Як тільки з’явилася новина про касту серіалу «Аватар: Легенда про Аанг», фанати відразу ж стали чекати на нього з нетерпінням, бо цього разу творці поставилися до цього аспекту зі знанням справи. Однак після прем’єри не всі фанати сприйняли серіал прихильно. Критика розділилася на два табори, але найчастіше вона збігалася в тому, що до плюсів можна віднести гарну графіку, дотримання оригінальної історії та декорації, а до мінусів – кілька погано опрацьованих персонажів та рваний сюжет.

«Будинок дракона» (2 сезон) – прем’єра 16 червня

Ще до завершення «Ігри престолів» керівництво HBO почало розглядати різні спін-офф, приквел і сіквел, які змогли б прийти на заміну оригінальному серіалу. З кількох варіантів до екранів дістався лише «Будинок дракона», який розповідає про те, як Таргарієни розділилися на два табори та розпочали запеклу війну за владу.
Перший сезон вийшов практично ідеальним, оскільки за динамікою, діалогами та увагою до деталей нагадував перші сезони «Ігри престолів». Другий сезон стане трохи масштабнішим, але також зосередиться на тому, за що всі полюбили «Гру престолів» – інтриги, зради та палацові змови.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Аркейн» (2 сезон) – прем’єра намічена на листопад

“Аркейн” – це адаптація гри “League of Legends”, але творці серіалу взяли лише основу оригіналу і навколо неї побудували цікаву історію, щоб насолодитися їй змогли не лише фанати гри, а й звичайні глядачі, не знайомі з “League of Legends”. Перший сезон вийшов у листопаді 2021 року і вже через два тижні був продовжений на другий сезон, але його виробництво затяглося на три роки, що навряд чи позначиться на рейтингах, оскільки глядачі з нетерпінням чекають на продовження.

«Сєгун» – прем’єра відбулася

1980 року за романом Джеймса Клавелла вийшов міні-серіал «Сегун», який сподобався багатьом глядачам. Через 38 років телеканал FX розпочав розробку нової екранізації, але до екранів вона дійшла лише 2024 року. Вона точно повторює роман і старий серіал, але з ще більшим розмахом та не менш цікавими акторами, серед яких можна відзначити Хіроюкі Санада та Таданобу Асано.

“Гра в кальмара” (2 сезон) – дата прем’єри невідома

Гра кальмара свого часу наробила дуже багато галасу і зібрала біля екранів 142 мільйони глядачів. Серіал настільки став популярним, що його продовжили на другий сезон, хоч спочатку планувався лише один. У першому сезоні головний герой на ім’я Сон Кі Хун дає згоду на участь у грі виживання, перемагає у турнірі та отримує величезну суму, завдяки якій може більше не хвилюватися ні за своє життя, ні за життя своїх дітей та навіть онуків. Однак Сон Кі Хун морально пригнічений і планує повернутися, щоб покінчити із жорстокими іграми.

«Джентльмени» – прем’єра відбулася

Після «Джентльменів», знятих у 2020 році, Гай Річі вирішив зробити те, що ніколи не робив у своїй кар’єрі – зняти серіал. І він справді пішов на це, і, як виявилося, не дарма, адже «Джентльмени» 2024 року були позитивно прийняті не лише в Україні, а й за кордоном, хоча, зазвичай, фільми Гая Річі більше люблять українські глядачі, ніж західні.
«Джентльмени» – це спін-офф, який розповідає про офіцера Едді Хорнімана, який отримує у спадок родовий маєток і збирається продати його, але вчасно дізнається, що на його території розташований не зовсім законний бізнес, за допомогою якого він може добре розбагатіти.

«Справжній детектив» (4 сезон) – прем’єра відбулася

Четвертий сезон «Справжнього детектива» повністю концентрується на двох жінках-поліцейських із різними поглядами на життя та на роботу. Ліз Денверс, начальниця поліції в невеликому місті на Алясці прямо під час довгої ночі стикається зі справою, подібної до якої ніколи не бачила – шість учених з дослідницької станції зникають, а потім їх виявляють у шарі льоду. Щоб вирішити цю справу, Ліз Денверс потрібно об’єднатися зі своєю колишньою напарницею Еванджелін Наварро, яка одного разу зробила те, що розділило їх із Ліз.

«Ходячі мерці: Вижили» – прем’єра відбулася

«Ходячі мерці» вже давно вийшли за межі одного серіалу, серії коміксів та ігор, і стали цілим всесвітом, в якому є «Бійтеся ходячих мерців», «Світ за межами», «Історії про ходячих мерців», а також сіквели про Деріла Діксона , Меггі, Нігана і навіть Ріка, що зник за п’ять років до подій серіалу «Ходячі мерці: Вижили».
Новий спін-офф розповідає про те, як склалося життя Ріка, чому він досі не повернувся до сім’ї і що робить для того, щоби це сталося. Друга сюжетна лінія стосується Мішон, яка вирушила на пошуки своєї коханої людини.

«Пінгвін» – прем’єра намічена на осінь

На подив багатьох, студія Warner Bros. Discovery вирішила не обмежуватися одним фільмом про Бетмена та погодила спін-офф у вигляді серіалу про Пінгвіна, до ролі якого повернувся Колін Фаррелл. Інші ролі виконали Крістін Міліоті, Кленсі Браун та Майкл Зеген, а Метт Рівз, який зрежисував «Бетмена», виступив лише виконавчим продюсером, тоді як режисером став Лорен Лефранк.
Дії серіалу розгорнуться через тиждень після того, як Бетмен позбавив Готем однієї загрози, але дав можливість на її місце стати іншою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024

    7 способів обійти захист від скидання налаштувань до заводських налаштувань на пристроях Samsung

    Перевірка облікового запису Google, також відома як захист від скидання до заводських налаштувань, є інтегрованою…

    14.05.2024

    У нових iPad Pro виявлено дивний недолік. Він пов’язаний із OLED-дисплеєм

    Редактори порталу iMore повідомляють, що деякі нові планшети iPad Pro з OLED-дисплеями мають проблеми при…

    14.05.2024

    Компанія Huawei зіткнулася з новими обмеженнями США

    Міністерство торгівлі США оголосило про подальше посилення експортних обмежень для китайського технологічного гіганта Huawei. Цей…

    14.05.2024

    Навіщо виробники клеять захисні плівки на скло смартфонів

    Виробники зазвичай не обмежуються захисним склом, що прикриває екран смартфона, і клеять на них ще…

    14.05.2024

    Названо головну причину терміново оновити iPhone до iOS 17.5

    Вчора відбувся реліз iOS 17.5 для користувачів сумісних моделей iPhone. Це одне з останніх оновлень…

    14.05.2024