Відключення аналогового ТБ: у скільки обійдеться українцям “подивитись телевізор”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще в 2017 році медіа-експерти передрікали бум платного телебачення в Україні в 2018 році, за яким будуть стояти медіагрупи і телевізійні провайдери надають послуги з надання доступу до телемовлення.

Згідно з новим законодавством, головною зміною стало те, що вітчизняні виробники медіапродукту, який споживається користувачами платних кабельних мереж, повинні були отримувати свою частку від трансляції в телемережах з 1 січня 2017 року, передає НАРОДНА ПРАВДА.

За право показувати національні ефірні телеканали провайдери повинні були платити від 10 до 75 копійок, а то і 3 гривні з 1 абонента в місяць, що за підрахунками фахівців збагатило провідні українські медіа-групи приблизно на 200 млн грн протягом 2017 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Результатом цього стало зростання тарифів за показ кабельних мереж для українців, оскільки провайдери просто внесли свої витрати у вартість абонплати. Однак вже восени 2017 року стало ясно, що апетити медіагруп ростуть і 2018 рік стане роком ще більшого подорожчання ТБ.

Другий етап зростання тарифів на послуги кабельників пов’язували з кодуванням каналів на супутнику і переходом з аналогового на цифрове мовлення.

За даними видання «UBR» вже влітку українським телеглядачам почнуть відключати аналогове телебачення, яке замінять цифровими ефірними каналами. Паралельно, до кінця року українські медіагрупи повинні закодувати всі популярні супутникові канали, яких за підрахунками фахівців налічується близько 20 з більш ніж 100 доступних на території України, що не дозволить говорити про повне кодуванні телеефіру. Разом з тим, багато телеглядачів позбудуться можливості дивитися свої улюблені телепередачі.

Вийти з ситуації з кодуванням супутникових каналів і переходом з безкоштовного аналогового телебачення на цифрове, українці зможуть трьома шляхами, наприклад, змінивши формат отримання сигналу чи перейшовши на Інтернет-ТВ.

Іншим виходом є покупка цифрового тюнера, за допомогою якого можна дивитися цифрове ефірне телебачення, його вартість в українських інтернет-магазинах становить від 400-500 гривень.

Ще одним варіантом є отримання послуг від провайдерів послуг кабельного або супутникового телебачення. В останньому випадку клієнт може отримати відповідне обладнання від оператора. Це можливо зробити двома способами, які значно вплинуть на суму, яку доведеться викласти:

1) сплатити повну вартість сет-топ-боксу від 25-40 дол. І отримати абонентську плату в середньому 75-80 гривень на місяць;

2) скористатися акційною пропозицією отримавши сет-топ-бокс, наприклад, за символічну плату, але натомість оплачуючи вищу суму щомісячного тарифу або зобов’язуючись протягом певного часу користуватися послугами певного провайдера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.