Instagram добавив інструмент редагування фону на основі штучного інтелекту: ось як ним користуватися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Instagram запускає нову функцію, яка дасть вам змогу додавати призначені для користувача фони, згенеровані штучним інтелектом, до фотографій, що використовуються у ваших історіях Instagram.

Додайте фотографію в історію на своєму профілі Instagram, і тепер ви побачите новий значок генератора фону у верхній частині. Натиснувши на нього, Instagram видалить справжнє тло вашого знімка і дасть вам можливість додати щось нове, включно з “переслідуваними динозаврами” і “в оточенні цуценят”.

Нова функція, яку Instagram називає Backdrop, працює на основі генеративного штучного інтелекту, тому ви також можете вставити свій власний запит, щоб інструмент для створення фону додав його до вашої фотографії. У GIF, що демонструє нову функцію, керівник відділу генеративного ШІ Meta Ахмад Аль-Дахле також показав, як ви можете помістити себе в різні умови і сценарії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після публікації історії ваші підписники побачать її зі стікером “Спробуй”, що запрошує їх спробувати Backdrop самостійно.

Генеративний штучний інтелект, вочевидь, став затребуваним доповненням практично до будь-якого застосунку і сервісу, і компанії, що працюють у сфері соціальних мереж, були одними з найшвидших, хто прийняв це рішення. Раніше цього тижня Snapchat запустив функцію, що дає змогу користувачам попросити генеративний ШІ створити зображення і відправити його іншим. Компанія Meta, якій належать Facebook та Instagram, також пропонує генератор зображень, створений штучним інтелектом, під назвою Imagine with Meta. Компанія також інвестує значні кошти в численні функції штучного інтелекту, спрямовані на те, щоб зробити використання її сервісів кращим – і більш привабливим, щоб користувачі залишалися з ними на довше.

Як створити фон, згенерований штучним інтелектом, в Instagram

Хочете дізнатися, як створити фон, згенерований штучним інтелектом, в Instagram? Процес дуже простий і схожий на додавання стікерів та інших елементів в історію.

1. Створіть історію в Instagram

Відкрийте додаток Instagram і натисніть на зображення свого профілю в лівому верхньому кутку екрана. Тут ви зможете побачити свою наявну історію, якщо у вас уже є щось, або створити історію.

Виберіть зображення зі списку камери, щоб додати його в історію.

2. Видаліть фон із фотографії

У верхній частині екрана натисніть на значок Backdrop – він має вигляд людини і кнопка “плюс” всередині квадрата. Instagram виділить можливі об’єкти, які потрібно прибрати з фотографії. Ви можете погодитися з цим вибором або вибрати додаткові об’єкти. (У цьому прикладі інструмент Backdrop спочатку вибрав тільки дівчину, але ми торкнулися автомобіля, щоб він теж був увімкнений).

Закінчивши виділення, натисніть кнопку Далі.

3. Запропонувати фон, згенерований штучним інтелектом

Тепер у вас є можливість ввести бажане тло або вибрати один із запропонованих Instagram варіантів, які з’являються над полем пошуку.

4. Підтвердіть свій вибір

Backdrop створить нове зображення на основі вашого вибору. Ви можете скоригувати свій вибір, натиснувши на стрілку в лівому нижньому кутку, або змінити запропонований варіант, натиснувши на текст. Якщо вам подобається те, що ви бачите, натисніть кнопку “Далі”.

На цьому етапі процес стає таким, до якого ви звикли під час роботи з Instagram. Виберіть, чи хочете ви додати до зображення додатковий контент, вирішіть, чи поділитися ним у своїй історії або з близькими друзями, і, нарешті, натисніть на значок зі стрілкою внизу, щоб поділитися створеним зображенням.

Ваші друзі мають побачити ваше зображення й отримати можливість спробувати Backdrop самостійно.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.