“Вбити” Telegram: Роскомнадзор заблокує VPN-сервіси

Роскомнадзор попередив іноземні компанії – в тому числі Apple і Google – про обмеження їх сервісів в Російській Федерації (РФ) з разі відмови співпрацювати у справі блокування Telegram.

“Роскомнадзор заблокував 50 VPN-сервісів і анонімайзерів, через які можна було отримати доступ до Telegram”, – повідомив в своєму Telegram-каналі засновник забороненого в РФ месенджера Павло Дуров.

Якщо іноземні компанії продовжать надавати Telegram свої IP-адреси, через які месенджер працює в РФ, то Роскомнадзор змушений буде вжити відповідних заходів.

“Ми і зараз продовжуємо роботу і з Apple, і з Google. Ми зараз ведемо переговори більш ніж з 15 хостинг-провайдерами”, – заявив заступник голови Роскомнадзора Вадим Суботін, повідомив “Інтерфакс” .

За його словами, найбільші світові компанії – наприклад Google і Amazon – можуть ізолювати IP-адреси, які використовує Telegram. Це потрібно для того, щоб оператори зв’язку змогли заблокувати месенджер на території РФ, а на інших територіях Telegram зможе працювати.

Вадим Суботін висловив здивування реакції у відповідь на зазначену прохання Роскомнадзора. “Найбільше мене здивувало в перший тиждень наших переговорів з представниками Amazon і Google – це байдужість до інтересів російського IT-бізнесу. Ми їм запропонували: дайте нам універсальну формулу, ми запропонуємо її нашим компаніям, вони будуть звертатися до вас, ви їх будете швидко переводити на інші підмережі, ми не будемо вас потім блокувати. У відповідь – мовчання “, – підкреслив представник Роскомнадзора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.