Колишній розробник Rockstar пояснив, чому GTA VI на ПК вийде нескоро

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трейлер GTA VI викликав у мережі цілий сполох реакцій — висловитися поспішають усі, від зірок різної величини до сумнівних інфлюєнсерів, які намагаються здобути славу на такому інфоповіданні. Коментують ролик навіть колишні розробники GTA: наприклад, Майк Йорк, аніматор, який працював над GTA V та Red Dead Redemption 2.

Йорк каже прямо, що охочим скоріше зіграти в GTA VI на своїх геймерських ПК варто затягнути паски – гра не вийде на цій платформі досить швидко. Можливо, йдеться про роки очікування. Чому так відбувається? Все просто: насамперед Rockstar хоче зосередити абсолютно всі зусилля на двох уніфікованих ігрових системах, навіть не думаючи про тисячі різних ПК-сетапів.

Подивіться, наскільки реалістичними стали NPC. Раніше ті, хто тинявся вулицями, не виглядали так добре. Це все тому, що вони розсувають межі можливого з обладнанням PlayStation 5. Зрештою, ймовірно, гра з’явиться на ПК, але це займе чимало часу, розумієте?», — каже Йорк.

Таким чином, каже Йорк, Rockstar частково спрощує собі завдання і уможливлює реліз настільки передової гри в ідеальному технічному стані. Що ж до історії, то розрив між релізами GTA V та Red Dead Redemption 2 на консолях та ПК становив 18 та 12 місяців відповідно. Таким чином, до царської платформи гра дістанеться не раніше 2026 року, а може й пізніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.