Categories: Інтернет

Мобільний інтернет в мережі 5G розчарує низькою швидкістю

Share

Уже в цьому році багато стільникових операторів, збираються запустити мережу 5G, причому не в лабораторних умовах, а прямо в містах. У числі перших зайнятися створенням інфраструктури для запуску новітнього мобільного інтернету збирається стільниковий оператор T-Mobile, однак сьогодні, 29 квітня 2018 року, він зробив дуже несподівану заяву. За його словами, швидкість інтернет-з’єднання відразу після запуску мережі 5G розчарує користувачів, тому як вона виявиться лише на 25-30% вище, ніж в мережі LTE 4G.

До слова, стандарт 5G має на увазі швидкість передачі даних в обидва боки на рівні 1 Гбіт / с, однак, якщо вірити оператору T-Mobile, спочатку цей показник буде перебувати на позначці в 40-50 Мбіт / с, а то і меншою. Згодом, через пару років, ці цифри може зрости в кілька разів, проте ніякого одного гігабіта в секунду в найближчі 5-7 років чекати не варто, запевняють представили європейського стільникового оператора.

Головна проблема в тому, що мережеве обладнання не буде повністю готове до того, щоб роздавати всім мобільний інтернет в рамках мережі 5G на максимальній або близькій до неї швидкості. Так, якщо до базової станції підключиться буквально кілька абонентів, то кожен з них зможе виходити в мережу на такій швидкості, проте в умовах міста, коли до однієї БС підключено кілька тисяч чоловік, реальна швидкість виявиться на рівні 40-50 Мбіт / с, тому ніяких чудес не відбудеться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У зв’язку з цим, компанія T-Mobile не збирається переглядати свої тарифні плани в перші півроку після запуску мережі 5G, тому що в цьому немає ніякого сенсу. Швидкість, в порівнянні з нинішньою в 4G LTE, зросте лише на чверть. Вся ця інформація, звичайно, є вкрай негативною, тому що подібні слова однозначно розчарують багатьох людей, а особливо тих, яких подумували взагалі відмовитися від домашнього проводового інтернету. На жаль, але тепер з такими планами доведеться почекати.

Не виключено, що європейська компанія T-Mobile занадто сильно драматизує, тому як жоден інший стільниковий оператор в світі ще не робив подібних заяв. Дізнатися про те, чи правда це, можна буде вже в кінці нинішнього року, коли в багатьох країнах світу почнеться розгортання повноцінно мережі 5G, яку телекомунікаційні компанії будуть активно розвивати в найближчі роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: 5Gукр
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024