Як користувачам Chrome побачити, що вони відкрили сайт із вбудованим майнером

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Все більше сайтів починають заробляти на видобутку криптовалют. Для користувачів це означає, що під час відкриття чергової сторінки комп’ютер може суттєво сповільнитися, почати нагріватися та гудіти. Якщо ви виходите в інтернет за допомогою браузера Chrome, то можна дізнатися, який сайт займається майнінгом.

Для цього зайдіть до вбудованого в браузер диспетчера завдань, натиснувши Shift + Esc. Через меню це можна зробити, натиснувши пункт «Додаткові інструменти», де розміщений «Диспетчер завдань».

Диспетчер покаже всі активні процеси браузера, відкриті вкладки і розширення, а також рівень споживання пам’яті і навантаження процесора. Визначити веб-майнер можна, подивившись на завантаження ЦПП. Вкладка, яка дає найбільше навантаження, містить майнер. Закрийте її та перезавантажте Chrome.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Майнери також часто вбудовують у розширення, яке так само можна викрити за завантаженням ЦПП. Зловмисники намагаються приховати майнери, завантажуючи їх в особливій формі iframe. Диспетчер завдань одразу її не покаже, тому, щоб з’ясувати, чи є там майнер, натисніть на subframe в списку процесів, які навантажують ЦП. Відкриється меню управління, а потрібне розширення буде виділене. Видаліть його і перезапустіть браузер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.