До 2021 року кількість смартфонів з 5G зросте на 255%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як прогнозують у Counterpoint Research, зростання буде повільним під час початкової фази комерційного впровадження мереж 5G у 2019 році. Зрушення відбудеться, коли країни перейдуть на окрему інфраструктуру п’ятого покоління.

Аналітики прогнозують вибухове зростання кількості смартфонів, що зможуть працювати в мережах п’ятого покоління. До 2021 року кількість пристроїв із підтримкою 5G збільшиться на 255%, досягши позначки майже в 110 млн штук.

Як прогнозують у Counterpoint Research, зростання буде повільним під час початкової фази комерційного впровадження мереж 5G у 2019 році. Зрушення відбудеться, коли країни перейдуть на окрему інфраструктуру п’ятого покоління. «Ми також очікуємо, що чіпи з 5G матимуть більшу ціну, що спочатку підштовхне вгору вартість апаратів із підтримкою п’ятого покоління зв’язку, – каже аналітик компанії Том Канг. – Пристрої з 5G будуть преміальними лише на початку. Також лише низка країн розгортатиме першу інфраструктуру 5G».

Одними з ключових ринків для п’ятого покоління мобільного зв’язку стануть США, Південна Корея, Китай та Японія. «Ми спостерігаємо велику початкову розбудову в США, Південній Кореї та Японії, і очікуємо, що зростання сконцентрується в них завдяки їхнім великим планам поширення 5G, починаючи з 2019», – говорить аналітик Маріс Клаен.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інші країни, особливо європейські, за прогнозами аналітиків, не квапитимуться з розвитком 5G. Найімовірніше, вони дочекаються появи спеціалізованої окремої інфраструктури, а також конкретних бізнес-прикладів реалізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.