Топ-5 месенджерів в Україні: більше 90% користуються Viber

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед месенджерів у всьому світі лідирує WhatsApp, а на другому місці Facebook Messenger (за даними Similarweb). Але не в Україні. Беззастережне лідерство належить Viber, яким як мінімум раз на місяць користується 94% власників смартфонів (близько 40% всього населення України). Facebook Messenger займає друге місце з величезним відривом, а WhatsApp – один з найменш поширених месенджерів.

В середньому користувач Viber проводить в додатку 30 хвилин в день. 45% цього часу складають дзвінки і відеодзвінки. Один користувач відправляє 20+ повідомлень в день, а 35% користувачів користуються стікерами. Розмір аудиторії в Україні на сьогоднішній день компанія не розкриває.

WhatsApp охоплює тільки 22% користувачів смартфонів на місяць, і його в Україні вже випередив Telegram з охопленням 28%. Також в нашій країні все ще популярний Skype (30%).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед соцмереж після заборони російських сайтів в Україні впевнено лідирує Facebook з охопленням 65%. Колись лідируюча соцмережа «ВКонтакте» (39%) сьогодні поступилася місцем Instagram (48% охоплення) і посідає третє місце. Примітно, що на четвертому – Google+ з 13% охоплення, а на п’ятому «Однокласники». Настільки низьку позицію другої російської соцмережі пояснюють тим, що аудиторія «Однокласників» переважно більш зрілого віку і в основному заходить з комп’ютера, в дослідженні ж враховували саме додатки.

Нагадаємо, в 2017 році аудиторія месенджера Viber в Україні збільшилася на 50% в порівнянні з 2016 роком. Відомо, що на кінець 2016 року в сервісі було зареєстровано близько 16 млн акаунтів з України. У компанії відзначають, що зараз месенджер «є у кожного другого жителя України».

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.