Нові ігри на Android: ТОП-15 найкращих у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перша половина 2023 року виявилася багатою на релізи. Нові ігри на Андроїд сипалися одна за одною, і серед них було чимало якісних, а іноді навіть гучних проектів. Тому настав час скласти наш традиційний топ і відібрати найкращі останні ігри на Андроїд. Гарантуємо: кожен геймер знайде тут собі  щось до вподоби.

№15 – Spider Fighter 3

Завантажити: Google Play

Spider Fighter 3 дає гравцеві шанс відчути себе героєм коміксів Marvel. Граючи за Людину-Павука, ви займатиметеся дослідженням, нехай невеликого, але повністю відкритого світу. Центрального сюжету у грі немає, зате є окремі квести та активності, які можна виконувати у будь-якому зручному порядку. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вдосталь налітавшись на павутині і роздавши люлей всім навколишнім бандитам, можна спробувати побитися з босами. Ну а на зароблені гроші вивчити кілька нових прийомів, одягнути павука, або навіть відкрити альтернативних персонажів. 

№14 – Omega Strikers

Завантажити: Google Play

Omega Strikers – скажена суміш із League of Legends, Brawl Stars та якогось спортивного симулятора. Від «Ліги» тут цікаві герої з унікальними механіками та білками-скілшотами, від «Бравла» – формат 3 на 3 з високим темпом гри та нонстоп сутичками. 

Ну а спортивний симулятор, бо дія гри відбувається на імпровізованому футбольному полі та головне завдання – не вбити всіх ворожих героїв, а загнати аналог м’яча у ворота суперника. Проста, але неймовірно драйва онлайн гра з безліччю тактичних тонкощів, здатна затягнути надовго.

№13 – Yeager: Hunter Legend

Завантажити: Google Play

Є багато шанувальників ігор у стилі Monster Hunter, центральний елемент яких – сутички з величезними монстрами. Аналогічний проект може запропонувати наш топ нових ігор на Андроїд – Yeager: Hunter Legend. У розпорядженні гравця виявиться безкласова система прокачування (здібності героїв прив’язані до їхньої зброї), і ціла планета, але не з відкритим світом, а з безліччю локацій, що пропрацювали. 

І, звичайно, з босами, яких належить вбивати, підбираючи відповідне екіпірування і відсікаючи частини тіл. Є у гри і невеликий гача-елемент, що дозволяє вибити супутників, які допомагають у бою. Блювання весела, графіка топ, що ще потрібно для щастя?

№12 – Laya’s Horizon

Завантажити: Google Play

Не все в курсі, але знаменитий сервіс Netflix не лише знімає серіали, а й спонсорує створення ігор. У Laya’s Horizon ми гратимемо за хлопчика з плащем, який може літати. І на польоті за дуже красивими, затишними локаціями, і буде зав’язаний весь геймплей. Завдань багато: зібрати предмети, уникати перешкод, пролетіти якнайдалі за один раз. 

Загалом, дуже атмосферний проект із відчуттям реального польоту. Єдине, що може відштовхнути це платна підписка на Netflix, без якої не пограти. Однак старий добрий злом ніхто не скасовував, apk-файли вже є у відкритому доступі.  

№11 – Rally Horizon

Завантажити: Google Play

У найкращі нові ігри для Андроїд, спалюючи шини, в’їжджає Rally Horizon. Вона готова запропонувати майже все, що так люблять жанр аркадних гонок. Цікаві траси, гідну графіку, безліч моделей машин, їх тюнінг та можливість зарубатися з противниками онлайн.

Щоправда, до місцевого управління спочатку доведеться пристосуватися, воно, незважаючи на аркадність, не з простих. Також у грі є режим кар’єри, що дозволить комфортно поганяти без інтернету. А розробники регулярно підтримують своє дітище оновленнями, тому швидко Rally Horizon не набридне.

№10 – Pickle Pete: Survival

Завантажити: Google Play

Успіх Brotato не міг залишитись непоміченим, і зараз на плеймаркеті можна знайти чимало клонів цієї гри. Pickle Pete: Survival – один із найкращих. Управляючи огірком, що мутував, гравцеві належить відстрілювати натовпи набігаючих монстрів в рамках невеликих замкнутих локацій.

Всього є 6 осередків зброї, в кожну з яких можна помістити що-небудь із багатого смертоносного арсеналу. Гармати комбінуються один з одним, покращуються, а наприкінці раунду можна вибрати ще й один із 3-х випадкових бонусів. Через велику варіативність кожен забіг стає унікальним, провокуючи вигадувати нові комбінації. 

№9 – Mighty DOOM

Завантажити: Google Play

Чого тільки не робили з дідуся DOOM’а. І м’ясні шутери, і РПГ, і навіть до снаги. Як щодо поповнити список ще й милою мобільною грою на Android? Mighty DOOM є шутером з видом зверху, до якого прикрутили мультяшну графіку та елементи рогалика.

Вбиваєте всіх ворогів – отримуєте випадковий список гармат та бонусів різної рідкості, які допоможуть пройти наступний рівні. Про ворогів варто сказати окремо, адже вони відповідають за ту саму милоту. Милашки-імпи та чарівні какодемони створюють просто невимовну атмосферу, особливо коли розчленовуєш їх на частини. Rip and tear! 

№8 – Dead Wasteland

Завантажити: Google Play

Сурвайвали жвавіші за всіх живих, і інтерес до проекту Dead Wasteland – наочне підтвердження цього. Ця офлайн гра відправить нас прямо в постапокаліптичну пустку, в якій смерть чекає буквально за кожним покинутим будинком або пустельним барханом.

Карта пустки величезна, і пересування по ній дуже нагадує Fallout – це вид зверху з підвантаженням локації в точках інтересу та випадковими зіткненнями. Прийде острілюватися від мутантів, полювати, крафтити і, звичайно ж, дослідити. Dead Wasteland – це готова відповідь на питання, у що пограти на телефоні 2023, якщо подобається жанр виживання.

№7 – Flash Party

Завантажити: Google Play

Flash Party – завзятий файтинг з досить незвичайною ідеєю. Сутички тут відбуваються на маленьких ширяючих аренах. А звичної смужки здоров’я у бійців немає взагалі, адже для перемоги потрібно не просто побити ворога, а скинути його вниз. Це породжує досить своєрідний підхід до геймплей.

Бої у Flash Party виходять насиченими та динамічними, особливо якщо битися проти живих опонентів, а не ботів. Додають фарб та різноманітні бійці, яких можна відкривати по ходу прогресії. Є тут і аналог бойового пропуску з скріншими скринями, скінами та іншими принадами мобільного геймінгу. 

№6 – CarX Street

Завантажити: Google Play

Краще перегонів тільки гонки у відкритому світі. Ну чи в одному великому місті, як у CarX Street. Гра дозволить пізнати всі принади буття вуличних гонщиком із заїздами нічними вулицями, крутими тачками та адреналіном. Ну і куди тут без гарної графіки, тож одразу готуйте потужний смартфон.

Розробники цікаво обіграли та умовності мобільних ігор. Для швидкого переміщення доведеться купувати будинки, а обмеження на якийсь час прив’язали до бензину, так що на заправках для халявної їзди доведеться дивитися рекламу. Ганяйте, оновлюйте автопарк, змагайтесь.

№5 – Viking Rise

Завантажити: Google Play

Краще перегонів тільки гонки у відкритому світі. Ну чи в одному великому місті, як у CarX Street. Гра дозволить пізнати всі принади буття вуличних гонщиком із заїздами нічними вулицями, крутими тачками та адреналіном. Ну і куди тут без гарної графіки, тож одразу готуйте потужний смартфон.

Розробники цікаво обіграли та умовності мобільних ігор. Для швидкого переміщення доведеться купувати будинки, а обмеження на якийсь час прив’язали до бензину, так що на заправках для халявної їзди доведеться дивитися рекламу. Ганяйте, оновлюйте автопарк, змагайтесь.

№5 – Viking Rise

Завантажити: Google Play

Farlight 84 – вилізаний до дрібниць баттл-рояль з усіма новомодними фічами, які тільки можна уявити. Поодинокі та групові баталії, система рейтингу та бойові перепустки, герої з безліччю унікальних здібностей, що виглядають не гірше, ніж у Overwatch, геймплейні фішки на кшталт реактивних ранців, транспорт та багато іншого.

А яка тут графіка – краса-та. Великий акцент розробники зробили і на кіберспортивну складову. Безліч турнірів на яких, за належного рівня скіла, можна заробляти реальні гроші. Місцеву систему повтору найкращих моментів було б непогано скопіювати і великі проекти на ПК.

№3 – Raji: An Ancient Epic

Завантажити: Google Play

Ще одна гра під спонсорством Netflix. Raji: An Ancient Epic – казкова пригода у дусі «Принца Персії». Тільки на зміну піскам прийшли декорації стародавньої Індії, а замість принца дівчина, яка шукає брата. А ось акробатичні трюки і карабкання стародавніми храмами нікуди не поділося.

Гарні етнічні мотиви, головоломки, битви з ворогами із застосуванням кількох видів зброї – все це можна знайти в Raji: An Ancient Epic. Нові ігри на телефон андроїд у подібному жанрі виходять рідко, так що качайте. Щоправда, знову потрібна передплата на Netflix. Немає можливості сплатити – зламані версії гри завжди до ваших послуг.

№2 – Warzone Mobile

Завантажити: Google Play

Call of Duty: Warzone Mobile – блискучий приклад того, як потрібно портувати ігри з ПК на мобільну платформу. Розробники не стали різати оригінал та перенесли всі найважливіші геймплейні моменти. Арсенал та анімації зброї, динаміку того, що відбувається, оперативників, величезні карти, вертикальний геймплей.

На місці і транспорт, а також механіка відродження, яка дає шанс повернутися в гру після смерті, схопившись з іншим «мерцем» віч-на-віч. Як і в оригіналі, грати можна в соло, дуо або цілим сквадом. Загалом, інші баттл-роялі тихо курять осторонь. Єдине, гра поки що в бета-версії, і для доступу необхідно реєструватися, але повноцінний реліз відбудеться дуже скоро.

№1 – Honkai: Star Rail

Завантажити: Google Play

Тріумфальне повернення розробників Genshin Impact відбулося. Їхній новий проект – Honkai: Star Rail – вже рве топи із завантажень. В основі та сама формула: гарна графіка в аніме-стилістиці, величезний світ для дослідження, яскраві персонажі, що випадають через гача-рулетку. 

Однак Honkai не копіює Genshin Impact у всьому. Тут зовсім інша система бою на кшталт класичних JRPG. Те саме і з сюжетом, який цього разу обертається навколо «Зоряного експресу» – потяга, що летить крізь космічний простір, та його незвичайних пасажирів. Приголомшливий проект, який можна рекомендувати всім.

Сподіваємося, що цей рейтинг допоможе вам скачати нові ігри на Андроїд. Щось цікаве зі списку ви вже напевно доглянули. Залишилося з’ясувати, чи їх потягне ваш телефон?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.