Categories: Інтернет

Знайдено спосіб збільшити швидкість інтернету на будь-якому пристрої

Share

Сьогодні, 2 квітня 2018 року, сталося те, чого ніхто не чекав. Відома на весь світ компанія CloudFlare, якій належать дата-центри в десятках країн світу, запустила свій власний DNS-сервіс. За її словами, його використання дозволяє відчутно збільшити швидкість інтернету на будь-якому пристрої. Жителі США і Європи повідомляють, що це дійсно так, проте слід враховувати, що в Україні він може працювати з деякими неполадками.

Всі запити користувачів, які будуть проходити на DNS-сервіс компанії CloudFlare, автоматично видаляються з нього протягом 24 годин, щоб в разі чого не потрапити до рук третіх осіб. Саме тому він уже зараз вважається самим конференціальним в світі, хоча працює всього кілька годин. Існує величезна безліч IP-адрес, які включають в себе числа від 0 до 255. По суті, це щось на зразок ідентифікаційного номера, завдяки якому будь-яку людину або якийсь об’єкт можна обчислити.

Система DNS пов’язує незвичні простим користувачам IP-адреси виду (108.109.10.1) зі звичайними доменними іменами (google.com, yandex.ru, Itechua.com) і всіма іншими. Від швидкості роботи даного сервісу залежить те, як швидко буде здійснюватися підключення до сайту. Саме на це і зробила ставку компанія CloudFlare, використавши в роботі своєї системи найновіші і передові технології. За словами жителів США і Європи, після початку користування нового DNS-сервісу сайти стали відкриватися на 10-20% швидше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова розробка компанії CloudFlare отримала назву 1.1.1.1. Це і є той самий DNS-адрес, що дозволяє збільшити швидкість інтернету на будь-якому пристрої. Додати його в свій смартфон, планшет, комп’ютер або будь-який інший гаджет дуже просто. Необхідно відкрити настройки Wi-Fi з’єднання, після чого натиснути на кнопку на кшталт «Налаштування DNS». Тут потрібно вручну вказати сервер і два адреси в різних пунктах – 1.1.1.1 і 1.0.0.1. Після цього необхідно видалити всі інші адреси від провайдера і починати насолоджуватися швидким мобільним інтернетом. Детальна інструкція доступна на цьому ж самому сайті .

Деякі жителі скаржаться на те, що після зміни DNS на такий від CloudFlare у них перестали коректно працювати деякі меседжері, а ряд сайтів і зовсім перестали працювати. На щастя, якщо в роботі інтернету виникнуть якісь неполадки, можна запросто повернути все назад, просто забувши Wi-Fi мережу і підключившись до неї заново, ввівши пароль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: укр
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024