Facebook втратив $80 млрд: компанії менше довіряють

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акції соціальної мережі Facebook впали на 18%, а ринкова капіталізація компанії скоротилася на $80 млрд.

Труднощі виникли 16 березня. Тоді компанія Facebook заявила, що призупиняє аналіз даних компанії Cambridge Analytica, яка зібрала особисті дані понад 50 млн користувачів соцмережі, пише “Обозрєватєль“.

Інвестори стурбовані тим, що Facebook, а також такі корпорації як Google і Twitter, можуть зіткнутися з жорсткішими правилами у всьому світі через суперечки навколо Cambridge Analytica. Також є побоювання, що користувачі можуть перестати користуватися соцмережами через проблеми з конфіденційністю. Якщо це станеться, рекламодавці також відмовляться від співпраці з Facebook.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З цієї причини кілька аналітиків Wall Street знизили цільові ціни та оцінки прибутку для Facebook протягом останніх півтора тижнів. Довіра до Facebook та інших технологічних компаній втрачена, вважають аналітики.

Крім того, особистий капітал засновника компанії Марка Цукерберга впав майже на $14 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.