На YouTube виявлений новий небезпечний вірус

Шкідлива програма призначена для розкрадання конфіденційної інформації.

У відеосервісі YouTube виявили новий вірус, що збирає конфіденційну інформацію. Про це повідомляє розробник антивірусних програм Dr.Web на своєму сайті, передає інтернет-видання Кореспондент.

Повідомляється, що шкідлива програма здатна заражати комп’ютери під управлінням ОС Microsoft Windows і призначена для розкрадання логінів, паролів та іншої конфіденційної інформації.

“Виявлено кілька модифікацій, під найменуванням Trojan.PWS.Stealer.23198. Написана на мові Python”, – йдеться в повідомленні.

Відзначено випадки поширення троянця через сервіс Яндекс.Діск, посилання на файли публікувалися у вигляді коментарів до відеороликів на YouTube. Шкідлива програма розповсюджується у вигляді RAR SFX.

Зібрана інформація зберігається в окремій папці, потім її вміст упаковується в архів, який разом з даними про розташування зараженого пристрою відправляється на сервер зловмисників. Троянець збирає на інфікованому пристрої: файли Cookies різних браузерів; збережені логіни / паролі з цих же браузерів; знімок екрана і файли з Робочого столу Windows.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.