Categories: Інтернет

Facebook стежить за вами: яку інформацію з вашого життя збирає соцмережа?

Share

Ви будете здивовані, коли завантажите файл із вашою особистою інформацією, зібраною в Facebook.

Щоразу, коли ви ставите лайк, поширюєте контент у Facebook або відвідуєте сайти через додатки цієї соціальної мережі, за вами стежать.

Навіть якщо ви ніколи не заходили на сайт Facebook, компанія може відстежувати вашу діяльність у браузері без вашого відома. Про це пише «Українська правда», посилаючись на дослідження, проведені The Daily Mail та New Zealand Herald.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2010 році компанія Facebook стала першою соціальною мережею, яка надала користувачам можливість завантажувати файли, що містять свою особисту історію, на сервісі. На фото вказано, де можна завантажити те, що назбирав на вас Facebook, – так би мовити, ваше особисте досьє.

http://life.pravda.com.ua

Журналіст Нік Вігам був вкрай здивований, коли в завантаженому файлі зі своєю інформацією знайшов відскановані копії договорів оренди, рахунки за його домашні послуги, знімки банківських переказів, журнали чатів. І навіть мобільний запис старого відео з його мамою, яка обіймала Вігама у перший його день у школі.

Понад 10 тисяч веб-сайтів складаються з невидимих трекерів, які називаються пікселями. Вони записують інформацію про те, якою операційною системою ви користуєтеся, яка ваша IP-адреса, яку активність на веб-сайті ви здійснюєте. Це дозволяє компанії знати все, починаючи з того, де ви знаходитеся, хто ваш інтернет-провайдер, які типи сайтів вам подобаються та скільки часу ви витрачаєте на їх відвідування.

Більше про це – в інфографіці від «Української правди»:

http://life.pravda.com.ua

Компанія Марка Цукерберга запевняє, що використовує цю інформацію для цільової реклами та формування контенту, який будується на наших вподобаннях, а також задля забезпечення безпеки.

Для своєї роботи Facebook використовує дані, зібрані від 1,4 мільярда активних користувачів з усього світу, в якості основи для алгоритмів, які пов’язують рекламу та інші матеріали з онлайн-профілем людини.

Така діяльність Facebook багато кому не подобається. Наприклад, у Бельгії компанію зобов’язали зупинити відстеження діяльності бельгійських користувачів інтернету, які не мають аккаунта у Facebook. Інакше пообіцяли щодня штрафувати компанію на 250 000 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Windows 7: 5 причин, чому вона все ще актуальна у 2024 році

    У 2024 році, через 15 років після релізу, Windows 7, як і раніше, використовується на…

    14.05.2024

    OpenAI представила GPT-4o

    OpenAI оголосила про випуск нової флагманської моделі генеративного ІІ під назвою GPT-4o, повідомляє TechCrunch. Нову модель планують…

    14.05.2024

    Смартфони Sony втрачають позиції на тлі успіху Google Pixel

    В останні роки ринок смартфонів зазнав значних змін, і одним із ключових гравців, які вплинули…

    14.05.2024

    Apple почне продавати шолом Vision Pro за межами США

    Apple готується розпочати продаж своєї гарнітури доповненої реальності Vision Pro в Європі та Азії, прагнучи…

    14.05.2024

    Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

    В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з'явилося нове меню «Здоров'я» акумулятора (Battery Health)…

    14.05.2024

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024