Ця людина заявляє, що придумала iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ні, вам не привиділося: на цій фотографії дійсно зображений відомий веган і електронний музикант Мобі. Яке ж відношення він має до Apple і тим більше до винаходу iPhone? Давайте розбиратися.

У своєму недавньому інтерв’ю виданню Guardian британський композитор згадав, як свого часу доклав руку до релізу iPod. Ще за кілька років до випуску плеєра він розмовляв з Джиммі Діксоном, одним із засновників iTunes, про те, що Apple необхідно розробити власний MP3-програвач. Через деякий час в Купертіно так і вчинили.

Але на цьому історія не закінчилася. Ось що Мобі розповів далі:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Через рік або два вони привели мене в готель в Нью-Йорку, вручили перший iPod і сказали, що Стів хотів мені його подарувати. Я сказав: «Вам відомо, що в якийсь момент в цій штуці також з’явиться камера і телефон?». Вони розсміялися наді мною і сказали, що такого ніколи не відбудеться. Я не дуже охоче про це розповідаю, тому що це звучить як нісенітниця».

Якщо навіть повірити, що Стів Джобс уважно прислухався до слів музиканта, то можна припустити, що Apple дійсно випустила телефон за його вказівкою. Тільки мова скоріше йде не про iPhone, а про Rokr E1 – невдалий спільний проект Apple і Motorola від 2005 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.