Google Chrome для Windows 10 отримав підтримку самої довгоочікуваної функції

Веб-браузер Google Chrome був і залишається найпопулярнішим засобом для серфінгу по мережі Інтернет. Щодня з його допомогою сотні мільйонів людей з усього світу отримують якусь інформацію. У нього безліч конкурентів, тому «пошуковому гігантові» доводиться постійно прислухатися до прохань користувачів, щоб робити фірмове програмне забезпечення більш функціональним і зручним для повсякденного використання.

Сьогодні відбувся реліз нової тестової збірки Google Chrome для Windows 10, яка призначена для розробників. У ній з’явилася підтримка найбільш довгоочікуваної функції, оскільки вона дійсно дуже корисна на пристроях, що володіють сенсорними екранами. Зараз, в 2018 році, практично всі ультрабуки на базі «віндовса» і всі планшети під її управлінням оснащені сенсорним дисплеєм, для взаємодії з яким потрібно використовувати власні пальці.

Завдяки новій функції, власники пристроїв на Windows 10 можуть оновлювати сторінку в браузері без будь-яких складнощів. Досить просто зробити свайп зверху внизу, як на будь-якому смартфоні під управлінням Android або iOS. Додати таку можливість в Google Chrome користувачі просили більше трьох років, але в силу якихось обставин американська корпорація зважилася на це тільки зараз.

Раніше для оновлення сторінки користувачам пристроїв на Windows 10 з сенсорними екранами доводилося натискати на кнопку «Оновити цю сторінку» у верхній частині екрану, потрапити на яку через її зовсім маленький розмір вкрай складно. Свайп зверху вниз для оновлення сторінки є відомим для всіх власників сучасних смартфонів на базі Android і iOS, оскільки в Google Chrome для них така можливість є майже з моменту їх появи, тобто багато-багато років. Це означає, що звикати до нововведення не доведеться.

Для активації нової можливості необхідно встановити останню тестову версію браузера Chrome версії 63 на комп’ютер з Windows 10, що володіє підтримкою сенсорного введення, після чого запустити меню chrome: // flags і встановити прапор # pull-to-refresh. Потрібно перезапустити інтернет-оглядач, щоб зміни вступили в силу. Представники Google запевняють, що така можливість стане доступна всім користувачам веб-браузера Chrome до кінця 2018 року.

Раніше стало відомо про те, що з будь-якого комп’ютера на Windows 10 можна безкоштовно відправляти SMS-повідомлення на номери телефонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.