Apple представила iOS 16 – екран блокування, поліпшення в Masseges та інше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні, 6 червня, Apple презентувала iOS 16 . Крейг Федеріги , який анонсував оновлення, розпочав свою розповідь із незвичайного елемента операційної системи — з її екрана блокування. Це було правильне рішення, тому що локскрин зазнав так багато змін, як ніколи раніше. Як сказав хтось у нас у редакції, тепер Apple перетворила екран блокування iOS на Android. Вийшло справді дуже схоже. Але це не єдине нововведення.

Екран блокування iOS 16 — налаштування

На екрані блокування iOS 16 тепер є віджети

Екран блокування iOS 16 тепер можна настроїти як завгодно. Ви можете не тільки змінювати фоновий малюнок, але й видозмінювати дизайн годинника, змінювати розташування цього блоку, додати на екран інтерактивні віджети, змусити зображення змінюватися залежно від часу доби або інших факторів або вибрати замість заставки анімацію з програми «Погода»: тепер весь екран – Ваш особистий гідрометцентр.

Ви можете налаштувати екран блокування так, як захочете

Віджети на екрані блокування вперше стали реально usefull, як сказав Федерігі. Завдяки їм ви зможете відслідковувати рахунок спортивного матчу, який не можете переглянути в трансляції, маршрут таксі, яке ви викликали, додати на екран блокування кількість пройдених кроків або спалених калорій. Тепер не потрібно заходити до програми «Здоров’я». Досить легко активувати екран і, не знімаючи блокування, подивитися на нього.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скасувати надсилання повідомлення на iPhone

Тепер у повідомленнях можна навіть скасувати відправлення повідомлення, а також перетягувати вирізані частини картинок так само, як цей песик

Apple не захотіла ховати свій сервіс повідомлень на iPhone, тому вирішила ще раз воскресити цього франкенштейна. Розробники компанії прислухалися до прохань користувачів і додали до «Повідомлення» три найважливіші функції:

  • Редагування повідомлень
  • Скасувати надсилання повідомлення
  • Позначка повідомлень як непрочитаних

Чи зробить це сервіс Apple зручнішим? Очевидно, що так. Чи захочуть ним користуватися ті, хто вже кілька років щільно сидить у Телеграмі, Ватсапі і, пробач господи, Вайбер? Ну, звісно ж, ні. Тим більше, що в стандартних СМСках те саме редагування, скажімо, зі зрозумілих причин не працюватиме. Для цього потрібно, щоб повідомлення було надіслано через iMessage.

Live Text в iOS 16

Apple розширила можливості механізму Live Text і тепер він підтримує так звані шорткати. Це швидкі дії, які полегшують використання функції розпізнавання тексту. Наприклад, Live Text навчився розуміти величини. Завдяки цьому він зрозуміє, що ви сфотографували цінник, визначить валюту та запропонує конвертувати її у вашу місцеву валюту. Це дуже зручно.

Також режим Live Text орієнтований не тільки на текст, але і на розпізнавання інших об’єктів на знімках. Завдяки глибокій інтеграції зі штучним інтелектом він навчився бачити окремі об’єкти на знімках і навіть вирізати їх. Вам досить просто навести палець на потрібний елемент – припустимо, це буде собака – натиснути на нього і вибрати “Копіювати”, і вирізану зі знімка собаку можна буде вставити в повідомлення або Гугл.

Приймати платежі iPhone

iPhone навчився приймати платежі. Apple перебудувала роботу NFC-модуля, яким оснащуються фірмові смартфони компанії, і тепер їх можна використовувати як термінал. Apple вже тестує новий механізм у деяких Apple Store, а у користувачів така можливість з’явиться ближче до кінця року.

Механізм прийому платежів працюватиме виключно з урахуванням ПЗ. Тобто вам не потрібно додаткового обладнання, щоб перетворити iPhone на термінал . Щоправда, працювати нововведення спочатку буде тільки в США, і, незрозуміло, на яких умовах. Можливо, користувачеві доведеться підключити бізнес-тариф з платною послугою еквайрингу. Самі розумієте: безготівка і таке інше.

Розумний дім Matter

Apple не стала приділяти багато уваги новому протоколу розумного будинку , який підтримуватимуть пристрої на iOS 16, і даремно. Тому що це супер-крута новина. Розробкою Matter займалися найпередовіші ІТ-компанії світу. Це Google, Apple, Amazon, Яндекс та багато інших. Не дуже зрозуміло, на яких правах тепер у проекті бере участь російський пошуковик і чи взагалі бере участь. Однак їхня мета була у тому, щоб створити універсальний стандарт для пристроїв розумного будинку, яким можна було б керувати з усіх пристроїв, незалежно від виробника, операційної системи та інших факторів. Розумний будинок здорової людини, як він є.

По факту Matter робить пристрої розумного будинку крос-платформними. Якщо раніше багато гаджетів Tuya, Xiaomi, Aqara та інших виробників не підтримувалися в HomeKit, то тепер це обмеження буде стерто. Щоправда, ніхто не пообіцяв, що всі обмеження будуть стерті миттєво. Нам навіть не сказали, що Matter запрацює відразу після релізу iOS 16. Тому чекаємо на подробиці і сподіваємося на краще. Іншого нам все одно не залишається.

Що ще нового в iOS 16

Крім великих нововведень, про кожне з яких можна написати по кілька сторінок пояснень, iOS 16 також є і дрібні, але надзвичайно корисні фішки, про які не можна не згадати:

  • Поліпшено диктування
  • Wallet тепер підтримує документи та дозволяє підтверджувати вашу особу онлайн (працює тільки в США)
  • Сервіс Apple Pay Later дозволяє оплачувати на виплат будь-які покупки
  • Новий формат відображення карт у Apple Maps працює в 11 нових містах (не в Росії)
  • Покращений навігатор в Apple Maps (теж поки що тільки для США)
  • Можливість ділитися файлами в iCloud через механізм Family Sharing
  • Покращена робота CarPlay з підтримкою кількох екранів
  • Окремий обліковий запис для дитини на одному пристрої

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.