Скільки українці витратили на телефони, планшети і ноутбуки за рік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У минулому році в Україні було придбано 6 млн мобільних телефонів і 500 тис ноутбуків. При цьому на телефони українці витратили понад 22 млрд грн – в рази більше, ніж на будь-яку іншу персональну електроніку. Такі дані наводять компанії GfK Ukraine і MOYO.ua, проаналізувавши покупки українців.

Незважаючи на величезну суму в 22 млрд грн, за неї було куплено близько 6 млн телефонів і смартфонів (в середньому 3 700 грн за одиницю). З огляду на попит минулого року, аналітики підрахували, що нові мобільні телефони українці купують, в середньому, раз в 5-6 років (без урахування ринку б / у пристроїв і покупок за кордоном).

Cамими продаваними смартфонами в мережі MOYO.ua виявилися пристрої від Samsung, Apple і Huawei. Найбільший попит був на «бюджетник» Samsung Galaxy J3. Серед кнопкових телефонів лідерство утримує Sigma.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується планшетних комп’ютерів, то за даними GfK Ukraine за минулий рік в Україні їх продано всього близько півмільйона на суму 2,2 млрд грн, середня ціна за одиницю – 4100 грн. Найпопулярнішими моделями в 2017 році були представники лінійки Samsung Galaxy Tab, а також Lenovo Tab 3 Essential.

Ноутбуків українці купили майже стільки ж, скільки і планшетних комп’ютерів – трохи більше півмільйона. При цьому витрати на цю техніку склали 6,4 млрд грн (близько 12 тис грн за одиницю). У MOYO.ua вказують, що в минулому році найбільшим попитом користувався ноутбук Hewlett Packard 250 G5, вартість якого становить трохи більше 6 тис. грн.

Сумарно на телефони, планшети і ноутбуки за минулий рік українці витратили понад 30 млрд грн. Тоді як на всю іншу персональну техніку і аксесуари – близько 9 млрд.

Аналітики відзначають, що відеокамери і фотоапарати все менше цікавлять українців: на цю техніку сумарно було витрачено приблизно 700 млн грн – менше, ніж на навушники і гарнітури. Ще одним із трендів 2017 року стала портативна акустика – на мобільні колонки українці витратили понад 400 млн грн, і попит на неї продовжує рости.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.