Apple спростить користувачам iOS авторизацію на сайтах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Співробітники ресурсу 9to5Mac під час докладного вивчення коду бета-версії прошивки iOS 11.3 виявили поки ще не анонсовану функцію. Судячи з усього, Apple має намір перенести на смартфони та планшети спрощену систему авторизації Single Sign-on, знайому користувачам tvOS.

Apple iOS 11.3Частина коду iOS 11.3 зі згадуванням нової функції

Нагадаємо, що власники телеприставок Apple TV під керуванням tvOS можуть автоматично входити в свої акаунти в різних додатках і сервісах, одного разу авторизувавшись. В iOS 11.3 знайдена аналогічна функція, що дозволяє ввести один раз дані Apple ID, щоб увійти в свої профілі на різних веб-сайтах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, в прошивці також була виявлена ​​ще одна функція, за допомогою якої власники iPhone і iPad можуть використовувати додаток камери для сканування QR-коду, щоб авторизуватися на сайті з використанням Apple ID. Співробітникам 9to5Mac навіть вдалося протестувати цю опцію на своїх пристроях.

Apple iOS 11.3
Демонстрація нової системи авторизації

Таким чином, власникам iPhone і iPad досить буде вводити лише дані свого профілю Apple ID, замість запам’ятовування логінів і паролів для кожного сайту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.