Ви не повірите, через що скоро почне дорожчати електроніка

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом ми все частіше чуємо слово «дефіцит» стосовно до техніки: через те, що TSMC не справляється з виробництвом кремнієвих чіпів, дорожчають консолі і процесори AMD. Через бум Майнінг ChiaCoin з магазинів починають зникати жорсткі диски з SSD. Більш того, постраждала навіть Intel з власним виробництвом кремнієвих кристалів: вся справа в тому, що підкладки під процесори компанія купує на стороні, і вони теж в дефіциті.

І, як виявилося, це ще не кінець: за даними DigiTimes, все більше постачальників мідної фольги піднімають ціни, сигналізуючи про те, вона залишиться в дефіциті і в другому кварталі 2021 року. Причому тут мідна фольга і електроніка?

Вся справа в тому, що мідь відмінно проводить струм, і її фольга використовується при виробництві переважної більшості друкованих плат – а вони, в свою чергу, використовуються у всій електроніці, починаючи від розумних годинників і закінчуючи серверами. Іншими словами, подорожчання мідної фольги призведе до ще більшого подорожчання практично всієї техніки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.