Українцям обіцяють кращий зв’язок та інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Все більше країн у всьому світі визнають якісний мобільний зв’язок і доступ до інтернету базовими потребами людини. Адже в сучасному цифровому світі прожити без цього дуже складно. Визнала таку потребу і Україна: в нашій країні за якість послуг мобільного зв’язку тепер відповідає держава.

Комітет з питань цифрової трансформації порекомендував Верховній Раді України розробити закон про забезпечення українців якісним мобільним зв’язком. За основу пропонується прийняти відповідний законопроект №4465.

Даний документ пропонує дати законодавче визначення поняттю «моніторинг якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку». Він також повинен визначити суб’єкт господарювання, який Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (зазвичай відома під короткою абревіатурою НКРЗІ), уповноважити проводити систематичний моніторинг якості послуг мобільного зв’язку і мобільного інтернету.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зокрема, в рамках законопроекту планується посилити рівень державного нагляду і контролю за якістю надання послуг мобільного зв’язку усіма мобільними операторами нашої країни. Методи для цього будуть різними, в тому числі – позапланові перевірки з боку Національної комісії.

За словами експертів з Комітету з питань цифрової трансформації, держава повинна отримати механізм визначення якості мобільного зв’язку. Після цього вона зможе розгорнути повноцінний нагляд у цій сфері.

Ухвалення законопроекту також дозволить громадянам забезпечити себе максимально якісним мобільним зв’язком, а також доступом до повноцінного високошвидкісного широкосмугового інтернету. Якщо все буде працювати як треба, то, можливо, епосі поганого зв’язку і повільного інтернету нарешті буде покладено довгоочікуваний кінець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.