Глава Xiaomi розповів, що робити зі старими смартфонами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що робити зі старим смартфоном під управлінням Android? Варіантів, чесно сказати, не так щоб дуже багато, особливо, якщо це не одно- або дворічна модель, а апарат сильно постарше. Його не продаси як iPhone, так і подарувати комусь із рідні буде соромно. Дитина такої не візьме, тому що захоче щось новіше, а бабусі доведеться довго мучитися з повільним інтерфейсом і мимовільними перезавантаженнями через зносився акумулятор. Залишається роль відеореєстратора. Але глава Xiaomi вважає, що для старого смартфона є ще одне застосування.

На цьому тижні генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь на своїй сторінці в соціальній мережі Weibo розповів історію одного 9-річного хлопчика, який користувався стареньким смартфоном Redmi 1. Цей апарат вийшов в далекому 2013 році і за сучасними мірками вже не годився рівним рахунком ні для чого.

Розбирання смартфона Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

redmi_1_teardown-750x500.webp (38 KB)

               Ось цей хлопчик, у нього в руках розібраний Redmi 1

Зрозуміло, користуватися таким з зручністю було неможливо. Тому хлопець вирішив розібрати смартфон на частини. Але не для того, щоб замінити старі компоненти на нові, а для того, щоб зробити з отриманого набору – картину.

Хлопчик акуратно від’єднав всі деталі один від одного, розклав їх на підставці і скріпив клеєм. Потім він прикрив отримані запчастини склом і вставив в дерев’яну рамку. На виході вийшов дуже цікавий результат, який так сподобався чолі Xiaomi.

Це дуже цікава задумка. Я пропоную і вам не викидати старі мобільні пристрої, якими ви вже не користуєтеся, а перетворювати їх ось в такі твори мистецтва. Розбирання познайомить вас зі структурою смартфона і дасть можливість зрозуміти його зсередини, – написав в Weibo Цзюнь.

За фактом, хлопчик не зробив нічого надприродного, а Цзюнь не сказав нічого примітного. Однак це не зовсім так. Запропонувавши користувачам розбирати свої старі смартфони на складові, глава Xiaomi побічно підтвердив, що з апаратами, яким виповнилося кілька років, дійсно нічого робити, крім як відправити по суті в утиль.

Чи можна розігнати старий смартфон

Їх неможливо поліпшити заміною компонентів як з комп’ютерами і неможливо розігнати, як думають деякі. Адже якби це було можливо, думаєте, керівник Xiaomi не підкреслив б це? Думаю, відповідь очевидна. Проблема в тому, то старі смартфони дійсно втрачають придатність до використання після закінчення трьох – ну, максимум чотирьох – років.

Відсутність оновлень, які б розганяли смартфон і розширювали його функціональні можливості, і універсальна операційна система, яка дуже універсальна, щоб врахувати особливості всіх сумісних пристроїв, чинять негативний вплив на тривалість їх життя. В результаті через 2 роки апарат втрачає актуальність, через 3 від нього починають позбуватися, а через 4 про ньому не згадує рівно ніхто.

І добре ще, якщо у вас недорогий смартфон, який в разі чого не шкода відправити в утиль або переорієнтувати на роль прикроватного будильника, веб-камери або відеореєстратора для автомобіля. А якби ви купили флагман? Адже зрадівши його продуктивності в перші рік-два, потім ви отримали б рівно те ж саме, що і власники бюджетників, – непридатний і нікому непотрібне мотлох.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.