Ілон Маск запустив дешевий інтернет для бідних

Зовсім недавно космічна компанія SpaceX, яка відповідає за реалізацію проекту по запуску космічного інтернету Starlink, подала до Федеральної комісії зі зв’язку США (FCC) заявку, в якій вона описує послуги за технологією VoIP. Вона передбачає передачу голосу через IP, крім широкосмугового з’єднання. 

При цьому в заявці йдеться, що використання нової розробки компанії дозволить забезпечити бідні верстви населення Землі доступом до сучасних цифрових технологій нарівні з людьми, що володіють певним достатком. За рахунок такої нової технології власники будь-яких моделей смартфонів зможуть здійснювати голосові дзвінки з будь-якої точки планети, роблячи це за пільговими низькими цінами. Для цього буде використовуватися спеціальне мобільний додаток.

В даний час супутниковий зв’язок коштує неймовірно дорого, а з реалізацією проекту Starlink її вартість скоротиться, причому не просто чуть-чуть, а багаторазово в десятки разів. Це, поза будь-якими сумнівами, гарантовано абсолютно точно всіх приємно порадує, адже ніяк інакше в даному конкретному випадку бути навіть і не може. 

Крім того, щоб добитися максимально низьких цін, компанія SpaceX побачила сенс в тому, щоб подати заявку на участь в програмі Lifeline, в рамках якої американська влада надають певні субсидії на надання тих чи інших послуг малоимущем людям. Проект космічного зв’язку Starlink планується завершити цілком і повністю вже в найближчі роки, але вже зараз в його тестуванні беруть участь понад 10 тисяч осіб.

Коли проект виявиться в повній мірі реалізований, вся поверхня Землі буде покрита швидкісний мережею нового покоління, з використанням якої абоненти зможуть здійснювати голосові дзвінки, відправляти текстові повідомлення SMS і використовувати мобільний інтернет. 

Ще недавно ніхто про таке не міг навіть і мріяти, але Ілон Маск і сучасні технології зробили все це більш ніж реальним. Важливо розуміти, що за рахунок єдиного покриття по всій планеті, таке поняття, як роумінг під час поїздок по будь-яким державам, раз і назавжди зникне. Це, звичайно, безумовно абсолютно точно потрібно обов’язково враховувати, адже це значно підвищить доступність послуг зв’язку під час відряджень та подорожей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.