Експерт розповів, як точно визначити, що ваш Wi-Fi зламали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Існує кілька способів з’ясувати, що Wi-Fi зламали. Сторонніх користувачів можна визначити як за допомогою спеціальних додатків, так і через панель управління інтернет-роутера. Про це повідомляє видання “The Verge” з посиланням на слова фахівця з інформаційної безпеки.

Найпростіший спосіб виявити злом Wi-Fi – це використовувати додаток, що дозволяє дізнатися, скільки пристроїв підключено до мережі. “Ви його відкривайте і бачите список девайсів, які підключені до вашого Wi-Fi. Якщо ви побачите якийсь девайс, який вам не належить, значить ось, будь ласка, вже зрозуміло, що щось відбувається “, – пояснив Гродзенский.

Експерт також порадив відключити всі пристрої, включаючи Smart TV, і подивитися на індикатор роутера. Якщо він буде блимати, значить вони підключені до сторонніх гаджетів, сказав співрозмовник. Також зламаний Wi-Fi можна виявити через панель управління роутера: в списку клієнтів DHCP можуть бути сторонніми пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім цього, Гродзенский зазначив, що якщо Wi-Fi зламали, інтернет буде працювати дуже повільно. “Ви бачите, що швидкість скачування якихось файлів, припустимо, стала істотно менше, ніж була. Саме час потурбуватися питанням, чи не крадуть Wi-Fi “, – зазначив він.

Експерт підсумував, що найбільш ефективний спосіб позбутися від сторонніх користувачів – це просто поміняти пароль Wi-Fi і зробити його істотно складніше, ніж він є.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.