Шикарне поліпшення Google Lens: тепер перекладати тексти можна без інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google продовжує покращувати популярний додаток.

Вперше додаток Google Lens або Google Об’єктив було продемонстровано на заході Google I/O 2017. Пізніше в тому ж році пошуковий гігант інтегрував цей сервіс в Google Assistant для смартфонів Google Pixel 2 і Pixel 2 XL. Додаток було випущено в магазині Google Play в червні 2018 року.

Весь цей час функція перекладу тексту була доступна тільки при підключенні до інтернету, однак тепер Google випустила довгождане оновлення, яке додає функцію перекладу без підключення до мережі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє 9to5Google, підтримка автономного перекладу в Google Lens поширюється серед усіх користувачів Android. Процес відбувається автоматично і поетапно, так що якщо ви ще не отримали оновлення, то варто почекати кілька днів.

Щоб скористатися функцією необхідно відкрити програму, потім вибрати розділ перекладу і мови. Поруч з доступною мовою з’явиться значок завантаження. При натисканні на піктограму мовний пакет буде завантажений на ваш пристрій.

Після цього ви можете використовувати цю функцію в автономному режимі, тобто без підключення до інтернету. Джерело підтверджує, що офлайн-переклад працює так само добре, як і в онлайновому режимі. Переклад відбувається практично миттєво.

Нещодавно додаток подолав 500 мільйонів завантажень в Google Play.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.