YouTube підбив ігрові підсумки 2020 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі сервісу витратили 100 мільярдів годин на перегляд ігрового контенту. Найпопулярнішою грою як і раніше залишається Minecraft. Червнева презентація Sony на шматки порвала по результатам пошуку презентацію Xbox, але найпопулярнішим відео в YouTube виявився інший ролик.

На найвідомішому відеосервісі інтернету зареєстровано 40 мільйонів активних ігрових каналів, на перегляд відео яких в 2020 році користувачі витратили понад 100 мільярдів годин. З 100 мільярдів годин 10 мільярдів витрачено на перегляд стрімів ігор.

Найбільше переглядів отримала Minecraft – 201 мільярд, на другому місці Roblox – 75 мільярдів. Ролики з Garena Free Fire, GTA V і Fortnite переглянули приблизно по 70 мільярдів раз. Найпопулярніші стріми у Minecraft, Garena Free Fire, Fortnite, GTA V і PUBG Mobile.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2020 році кількість підписників ігрових каналів багаторазово зросла. 80 тисяч каналів має понад 100 тисяч послідовувачів, а 1000 каналів подолали позначку в 5 мільйонів користувачів.

У зв’язку з пандемією всі ігрові заходи були перенесені в онлайн. Найпопулярнішими презентаціями, які пройшли на YouTube, виявилися Brawl Stars: Brawl Talk – Summer of Monsters , яка набрала 23,5 мільйони переглядів, PS5 – The Future of Gaming Show (15,5 мільйона) і Xbox Games Showcase (950 тисяч).

Справедливості заради, до переглядів Xbox Games Showcase слід додати перегляди трансляцій цього заходу на каналі iXBT.Games , яку подивилися 126 тисяч разів. Втім, це все одно істотно менше, ніж у шоу PS5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.