Названо 5 головних трендів мобільного ринку 2020 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітична компанія AppsFlyer підвела підсумки мобільного ринку 2020 року. Були названі п’ять головних трендів, які найбільше вплинули на зростання і популярність мобільних додатків на актуальних платформах.

Компанія опублікувала вже четвертий щорічний огляд, який заснований на 48 мільярди установок на найбільш популярних платформах. Також присутній аналіз російського ринку. 

Кількість завантажень збільшилася на 33%

Повідомляється, що тільки на просування мобільних додатків витрачено 74,6 млрд, що на 30% перевищило показники 2019 року. При цьому 48,5 млрд припало на Android, інші 26 були витрачені в екосистемі iOS, а загальна частка платформи Apple склала 35%. Як і раніше, вартість однієї програми тут вище, ніж на Android. Загальне зростання кількості завантажень склав 33%, в той час як в 2019 році цей показник збільшився на 25% в порівнянні з 2018 роком.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вартість установки зросла на 30%

Перша половина року відзначилася незначною динамікою, проте в умовах карантину і різних обмежень маркетологи стали більш агресивно просувати програми. Зростання вартості припав на травень, з поверненням рекламодавців і закінченням першої хвилі коронавируса. Показники відрізняються від країни до країни. Так, якщо в Великобританії і Німеччині починаючи з лютого зростання вартості установки склав 40%, то в Росії з квітня він обмежився скромними 22%.

Всі моделі монетизації показали зростання прибутковості

Головною причиною збільшення доходів від додатків став величезний приплив нових користувачів, які змушені більше часу проводити вдома. Найкраще себе показали мікротранзакції і продажу на внутрішньому додатків. Відмічено зростання кількості реклами всередині додатків на 30%, а також дохід від підписки – на 40%. За деякими популярним категоріям цей показник виріс більш ніж на 50%, а великі гравці навіть змогли подвоїти прибуток.

Величезний попит на неігрові додатки

Високий попит відзначений в категоріях «Образ життя», «Здоров’я та фітнес», «Покупки», «Освіта» і «Відеоплеєри». Негативну тенденцію демонструють тільки додатки для подорожей.

Відвідування сайту бренду сприяє установити програму

Як з’ясувалося, попит на додатки підвищується, якщо розробник вкладається в свій сайт, провідний на закачування на популярних платформах. За деяким категоріям цей показник може збільшитися вдвічі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.