Названо головні ігри року на ПК за версією Steam

Сервіс цифрової дистрибуції Steam підвів підсумки 2020 року. Про це повідомляється на сайті ігрової платформи.

Компанія перерахувала головні ігри року на ПК в різних номінаціях без вказівки призових позицій. У числі кращих і найбільш скачуваних тайтлів виявилися DOOM Eternal, Dota 2, PUBG, Fall Guys: Ultimate Knockout, Cyberpunk 2077, Grand Theft Auto V, Among Us і інші релізи. Найпопулярнішими іграми, в яких було помічено понад 200 тисяч геймерів одночасно, в числі інших були названі Terraria, Monster Hunter: World, Destiny 2.

Головними новинками за розміром валової виручки виявилися Mount & Blade II: Bannerlord, Microsoft Flight Simulator, FIFA 21, The Outer Worlds, Death Stranding та інші тайтли. Golf With Your Friends, Hades, Risk of Rain 2, Squad потрапили в список кращих проектів за розміром валової виручки, що вийшли з раннього доступу.

Також в списку Steam виявилися VR-ексклюзиви для персональних комп’ютерів, які принесли своїм творцям більше всього прибутку. Фахівці сервісу виділили Blade and Sorcery, Half-Life: Alyx, Arizona Sunshine, Pavlov VR, Superhot VR і інші проекти.

Раніше авторитетне видання Gamespot назвало Half-Life: Alyx краще грою року. «Half-Life: Alyx – настільки захоплююча і продумана гра, що ви забуваєте, що перебуваєте у віртуальній реальності, і починаєте сприймати дійсність такою, яка вона є», – відзначили експерти медіа. У шорт-лист премії потрапили Demon’s Souls, Persona 5 Royal, The Last of Us Part II, Yakuza: Like a Dragon, Hades, Ghost of Tsushima, Spiritfarer, Animal Crossing: New Horizons і Final Fantasy VII Remake.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.