Google видалить всі дані з сервісів, в які ви не заходите

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google анонсувала зміну своєї політики зберігання даних в призначених для користувача облікових записів. У користувачів, які залишаються неактивними і довгий час не заходять в свої акаунти, що займає місце в хмарі інформація буде віддалятися.

Якщо користувач не заходить в Gmail, «Google Диск» або «Google Фото» протягом 24 місяців, його дані в сервісі, в якому він не проявляє активності, будуть видалені. При вичерпанні квоти, виділеної на зберігання даних в хмарі, і відсутності активності протягом двох років, можуть бути видалені дані у всіх сервісах.

Зміни вступлять в силу з 1 червня 2021 року. Вони не торкнуться власників підписки Google One . Google почне видаляти призначені для користувача файли з 1 червня 2023 року. Компанія буде попереджати користувачів про те, що їхні дані можуть бути видалені через відсутність активності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Читайте також  Власники iPhone 12 Pro продемонстрували переваги формату фото ProRAW в смартфоні

Компанія Google також запустила сервіс Inactive Account Manager (українською – «Управління сховищем аккаунта»). Вого дозволяє користувачеві вказати довірену особу, якій буде дозволено скачати певні дані неактивного облікового запису. Ця особа отримає по електронній пошті лист, який сповіщає про те, що його довіритель залишався в сервісах Google неактивним протягом двох років, і йому буде запропоновано завантажити дані, які можуть представляти цінність. Сервіс Inactive Account Manager доступний в інтернеті і в додатку Google One .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.