Google добавила нову функцію для мобільної версії Chrome

Google добавила нову функцію для мобільної версії Chrome
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функція автоматичного заповнення паролів, що спрощує авторизацію на різних сайтах, користується популярністю не тільки у власників десктопів, але і у користувачів мобільної версії Google Chrome. Щоб запобігти можливій “крадіжці” аккаунта при використанні цієї опції на смартфонах, розробники браузера представили новий інструмент безпеки для Android – і iOS-версій програми.

В оновленому Chrome на iOS з’явилася додаткова верифікація за допомогою Touch ID або Face ID. Кожен раз, коли власник смартфона вибере функцію автозаповнення при авторизації на сайті, Chrome попросить його підтвердити вхід за допомогою сканування пальця або обличчя. У Chrome на iOS і Android також передбачили можливість зберігання паролів і логінів в шифрованому вигляді. При цьому компанія зазначає, що конфіденційна інформація недоступна самій компанії і не передається на сервера Google.

При шифруванні використовується відомий тільки користувачеві пароль, тому будь-яка спроба перехоплення даних, за запевненням компанії, марна. Крім того, розробники Chrome додали функцію попередження про зламані паролі. Також в новій версії мобільного браузера з’явилося оповіщення про необхідність активації безпечного перегляду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Подібна функція, за заявою Google, буде пропонувати власникам гаджетів додаткові інструменти для безпечного веб-серфінгу, на зразок попередження про роботу з незахищеними елементами на сторінці або запобігання небезпечних завантажень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.